Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Učenici OŠ fra Didaka Buntića nastavili s projektom „Volontiranje je cool“

Učenici volonteri iz OŠ fra Didaka Buntića i u novoj školskoj godini nastavili su s projektom „Volontiranje je cool“ te su povodom Dana starijih osoba posjetili Dom za starije i nemoćne u Vionici. Uz vodstvo prof. Božane Bevande, koordinatorice projekta i pedagoginje Milenke Šego učenici su posjetili starije osobe u vioničkom dome te su ih uz ugodno druženje počastili simboličnim doručkom koji su sami spakirali.

Za ovu prigodu učenici volonteri pripremili su pedeset doručaka, a starije sugrađane – štićenike Doma za starije i nemoćne učenici su razveselili i glazbenim točkama. Naime, među učenicima su bili i mladi glazbenici koji su svojim nastupima posebno razveselili svoje starije sugrađane.

OŠ fra Didaka Buntića prošle se godine uključila u projekt „Volontiranje je cool“ koji organizira Centar za razvoj omladinskog aktivizma iz Vogošća. Cilj projekta je osvijestiti mlade o važnosti volontiranja te aktivnog zalaganja za dobrobit šire društvene zajednice.

Volonteri iz OŠ fra Didaka Buntića svojom su gestom razveselili starije članove društvene zajednice, što su potvrdili osmijesi na njihovim licima, a na sličan način volonteri su razveselili i štićenike Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sv. Josip Radnik u ožujku, a pozitivne reakcije i iskreno oduševljenje zbog vremena provedenog u zajedništvu potvrđuju da je volontiranje cool.

WordPress Video Lightbox