Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U SŠ dr. fra Slavka Barbarića održana prezentacija ženskog nogometa

Nogometni Savez Bosne i Hercegovine u suradnja sa Ženskim nogometnim klubom Brotnjo i Srednjom školom dr. fra Slavka Barbarića organizirao je danas u Čitluku promidžbeni trening, koji je imao za cilj učenicama čitlučke srednje škole predstaviti ženski nogomet.

Trening je održan na sportskom igralištu SŠ dr. fra Slavka Barbarića, a na početku treninga Dragan Jevtić, izbornik ženske nogometne reprezentacije BiH do 19 godina, pozdravio je učenice i članice ŽNK Brotnjo te predstavio reprezentaciju BiH i kazao nekoliko prigodni riječi o ženskom nogometu.

U predstavljanju ženskog nogometa kroz prezentaciju nogometnih vještina, dijelova treninga i zanimljivih igri sudjelovale su reprezentativke BiH do 19 godina, članice ŽNK Brotnjo i nekoliko učenica. Ovakvo predstavljanje ženskog nogometa uz učenice i učenike došli su pogledati prof. Adela Škutor, ravnateljica SŠ dr. fra Slavka Barbarića i profesori tjelesne i zdravstvene kulture, koji su se zahvalili svojim gostima na zanimljivoj prezentaciji.

Inače, NS BiH konstantno radi na popularizaciji ženskog nogometa pa tako i kroz ovakve treninge. Reprezentativke BiH do 19 godina u treningu su sudjelovale za vrijeme priprema za elitni krug kvalifikacija za Euro 2020. Kvalifikacijski turnir održat će se u Portugalu početkom travnja, gdje će se BiH boriti za plasman na Europsko prvenstvo protiv reprezentacija Italije, Francuske i Portugala.

Pripreme za elitni krug kvalifikacija ženska nogometna reprezentacija BiH do 19 godina odradit će u Čitluku i tijekom sedmodnevnih priprema odigrat će u Opuzenu i Metkoviću dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije Hrvatske.

Lijepo vrijeme nakon promotivnog treninga reprezentacija BiH iskoristila je za posjet Brdu ukazanja i Herceg etno selu Međugorje.

 

WordPress Video Lightbox