Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Širokom Brijegu održan sastanak gradonačelnika i načelnika

U Širokom Brijegu je u srijedu, 12. veljače, održan sastanak gradonačelnika i načelnika s područja Hercegovačko – neretvanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije s predstavnicima Saveza općina i gradova Federacije BiH.
Sastanak je održan u Gradskoj vijećnici, a domaćin je bio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Tema sastanka je bila izrada novog Akcijskog plana Saveza za 2020. godinu, analiza pripadnosti javnih prihoda jedinicama lokalne samouprave u Federaciji BiH koju je izradio Savez, suradnja jedinica lokalne samouprave s područja Hercegovačko-neretvanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije sa Savezom općina i gradova Federacije BiH, kao i o druga značajna pitanja vezana za zakonske propise koji se odnose na općine i gradove.

U izjavi za mediji gradonačelnik Kraljević se dotaknuo raspodjele javnih prihoda i koliko to utječe na lokalnu zajednicu.

„Nama načelnicima i gradonačelnicima uvijek je malo financijskih sredstava za realizaciju svih naših projekata. Neke stvari su se malo popravile u odnosu na prethodno vrijeme. Mislim da bi ovo udruženje trebalo igrati značajniju ulogu u borbi za naša prava jer je lokalna zajednica najvažniji segment društva“, poručio je gradonačelnik Kraljević, objavljeno je na web stranici Grada Široki Brijeg.

“Savez mora imati daleko važniju ulogu kad je riječ o problemima jedinica lokalne samouprave. Postoji određeni pomaci, a samo zajedničkim djelovanjem možemo postići određene rezultate”, rekla je između ostalog direktorica Saveza općina i gradova Vesna Travljanin.

Ovo je jedan u nizu sastanaka koje organizira Savez općina i gradova Federacije BiH u tijeku posjeta jedinicama lokalne samouprave.

SirokiBrijeg.ba

WordPress Video Lightbox