Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Osnovnoj školi Čerin provodi se projekt Eko škole

Eko projekt pod nazivom „Misli o prirodi!“ je projekt kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), uz financijsku podršku Švedske. U prvoj fazi proces certifikacije je prošlo 38 škola iz Bosne i Hercegovine, dok u drugoj fazi 15 škola trenutno prolazi proces certifikacije, a jedna od tih 15 škola je upravo Osnovna škola Čerin.

Eko koordinatorica projekta je Marija Prusina koja je morala proći obuku certifikacije za eko koordinatora i voditelja projekta. Uz osoblje škole, angažirani su učitelji, nastavnici i roditelji, koji planiraju, organiziraju i provode niz ekoloških aktivnosti u okviru škole te suradnju s lokalnom zajednicom i organizacijama kako bi se postigao cilj očuvanja okoliša. U projekt su uključeni učenici škole, koji kroz razne nastavne i vannastavne aktivnosti sudjeluju u projektu.

Kroz ovaj projekt do sada su realizirane razne aktivnosti kao što su: akcija čišćenja školskog dvorišta, kreativne i ekološke radionice, edukacije, obilježavanje važnih ekoloških datuma, sadnja novih sadnica i mnogo drugih aktivnosti koje se mogu vidjeti na školskoj internet stranici www.oscerin.com, te facebook stranici i Instagramu.

Po završetku projekta, planiranom za lipanj 2024. godine, škola bi trebala dobiti važan certifikat EKO ŠKOLE, te OŠ Čerin će dobiti nova rasvjetna tijela za čitavu zgradu škole, nove slavine, vodokotliće, laptop i projektor u vrijednosti od 5 800.00 KM.

 

WordPress Video Lightbox