Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U OŠ fra Didaka Buntića počeo projekt „Zelena revolucija“

U našoj je školi otpočeo jedan zanimljiv projekt pod imenom „Zelena revolucija“, pokrenut od strane ZEOS eko sistem d.o.o.(ovlaštenog operatera za upravljanje električnim i elektronskim otpadom) tijekom kojeg će se provoditi educiranje i usvajanje navika o pravilnom odlaganju, recikliranju i mogućnostima ponovne uporabe e – otpada. Projekt se provodi na području cijele BiH do 31. svibnja 2022.

Škola će provesti prezentacije o e – otpadu u što većem broju razreda kao i jednu radionicu za učenike (izrada novog predmeta od e – otpada).

Cilj ovog projekta je izgrađivanje zdravih navika odlaganja e – otpada kod učenika kroz educiranje i primjere odlaganja e – otpada u školama te zajednički rad na području zaštite životne sredine osiguravajući čistu budućnost za sve buduće generacije.

Posebni ciljevi su: upoznavanje stanovništva s e – otpadom (kao kategorijom otpada), sprječavanje zagađenja te uključivanje akademske zajednice, djece i roditelja u proces zaštite životne sredine.

Za tri najbolje škole u količini skupljenog e – otpada bit će osigurane vrijedne nagrade u vidu nabavke potrebne IT opreme (pametna ploča, projektor i IT oprema za učionicu informatike). Za pravilno odlaganje ovog otpada škole će dobiti kante. Veća količina e – otpada može se prikupiti od strane učenika, građana – lokalne zajednice i firmi koje žele svoj e – otpad pravilno predati.

Molimo svekoliko pučanstvo, a posebice roditelje, na sudjelovanje u zaštiti životne sredine te da svoj električni i elektronski otpad pravilno odlože u kante u našoj školi i tako podrže ovu akciju.

Na sljedećem linku možete vidjeti što točno spada u e – otpad:
https://zeos.ba/bs/23/pages/17/lista-e-opreme

Uprava Osnovne škole fra Didaka Butnića – Čitluk

WordPress Video Lightbox