Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Međugorju započelo testiranje hodočasnika

Mobilni punkt za testiranje na COVID-19 u Međugorju danas je počeo s radom. Testiranje obavljaju djelatnici Doma zdravlja Čitluk u suradnji sa SKB Mostar, a mobilni punkt smješten je iza crkve sv. Jakova, uz ambulantu Malteških vitezova.

Punkt je otvoren za potrebe testiranja hodočasnika koji se nalaze u međugorskom svetištu. Radno vrijeme punkta je svakim danom osim nedjelje u vremenu od 08:00 do 10:30 sati, po potrebi i dulje ukoliko broj prijavljenih osoba za testiranje to bude zahtijevao.

Svi organizatori hodočašća, vlasnici hotela, turističkih agencija, kao i vodiči zamoljeni su da obvezno najave hodočasnike za testiranje najkasnije 24 sata prije testiranja na e-mail: [email protected]. Ukoliko ne bude prijavljenih za određeni dan, punkt taj dan neće raditi, a testiranje će se moći obaviti u Domu zdravlja Čitluk, uz obveznu prethodnu najavu.

Prilikom prijavljivanja za testiranje potrebno je navesti da se hodočasnici žele testirati na COVID – 19 zbog povratka u matičnu zemlju te je potrebno voditi računa je li potreban PCR ili antigenski test.

Cijena antigenskog testa iznosi 32 KM, dok cijena PCR SARS-CoV-2 testa iznosi 85 KM. Potvrde sa rezultatom testiranja izdaju se na stranim jezicima, što je uračunato u cijenu testiranja i testiranima će biti izdane isti dan, te će vrijediti 48 sati.

Za prvi dan testiranja u mobilnom punktu bilo je prijavljeno pedesetak hodočasnika.

Inicijativu za otvaranje mobilnog punkta pokrenula je Udruga turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje. Cilj Udruge je, između ostalog, zajednički nastup prema tijelima uprave, od općinskih do državnih, zajednički nastup na sajmovima, te donošenje prijedloga za bolje poslovanje u vremenu koje dolazi.

 

WordPress Video Lightbox