Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Majčinom selu održana pjesnička večer

Sinoć je u Majčinom selu održana pjesnička večer koja je organizirana u okviru 18. susreta Hrvatske izvandomovinske lirike. Susreti Hrvatske izvandomovinske lirike svake godine na jednome mjestu okupe hrvatske pjesnike iz cijeloga svijeta, a tako je bilo i sinoć u Majčinom selu.

Pjesničku večer u Majčinom selu organizirali su Ogranak Matice hrvatske u Čitluk i Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizma pa je stoga riječi dobrodošlice na početku sinoćnjeg programa okupljenima uputio Andrija Stojić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čitluk.

Iskazujući zadovoljstvo što su se u prekrasnom ozračju Majčinog sela okupili vrsni hrvatski pjesnici iz cijeloga svijeta, Stojić je kazao nekoliko riječi o pokojnom fra Slavku Barbariću, djelovanju Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i poželio okupljenim pjesnicima da iz Hercegovine ponesu lijepe uspomene.

Knjiga je najbolji put za očuvanje hrvatske riječi – naglasio je Stojić, nakon čega je okupljene s djelovanjem Majčinog sela upoznala Paula Tomić.

Inspirirani prelijepom Hercegovinom, Međugorjem i Majčinim selom koje je u pravom smislu riječi „oaza mira“, pjesnici iz Hercegovine, ali i iz ostalih krajeva svijeta sinoć su se na najbolji način, biranim stihovima predstavili publici, a zapažen nastup imale su i učenice Osnovne glazbene škole Brotnjo.

Moderatorica sinoćnjeg programa bila je Anita Martinac.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1087511738063120.1073743160.252864094861226&type=1&l=8f7e28f2e2

WordPress Video Lightbox