Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Čitluku predstavljena knjiga Josipe Pavičić Berardini „Šest milimetara“

Josipa Pavičić Berardini sinoć je u hotelu Brotnjo predstavila svoju knjigu „Šest milimetara“. U spomenutoj knjizi, sa željom da pomogne drugima, autorica otvoreno progovara o svojoj borbi s karcinomom dojke te daje savjete kako se suočiti s tom opakom bolešću, preživjeti i u konačnici pobijediti. Gostovanje Josipe Pavičić Berardini u Čitluku organizirao je OO Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača Čitluk.

Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke, Josipa Pavičić Berardini odlučila je slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje autorica opisuje u svojoj knjizi. Josipa čitateljima svoje izlječenje predstavlja kroz šest koraka: 1. voljeti sebe bez obzira na sve; 2. prihvatiti sebe, druge i sve događaje; 3. odlučivanje; 4. opraštanje; 5. zahvalnost i 6. smisao, pri tome ne propuštajući ni jedan detalja svjesna da njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.

Predstavljanje u Čitluku bilo je 76. predstavljanje knjige „Šest milimetara“ za njezinu autoricu koja je sinoć kao ambasadorica Europa Donna Hrvatske naglasila da pravovremeni pregled spašava život i da je od izuzetne važnosti da djevojke i žene ne odgađaju preglede. Udruga Europa Donna Hrvatska radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje i optimalno liječenje, te uz ostalo prikuplja sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

U tu svrhu i autorica je namijenila dio prihoda od prodaje knjige „Šest milimetara“, a budući da je prema sinoć predstavljenoj knjizi napisana i monodrama, Josipa Pavičić Berardini najavila je da će i prihod od prodaje ulaznica također biti usmjeren u nabavku ovog prijeko potrebnog aparata.

Premijera monodrame nastale prema autentičnom svjedočenju o pobjedi nad opakom bolešću najavljena je za svibanj u zagrebačkom ZKM-u.

Josipa Pavičić Berardini provela je dva desetljeća karijere u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana prodana u rekordnim nakladama – „Sara Santini“, „GL’amour“ i „Lopov moje mladosti“. Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Ponosna je majka dva sina.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1018200451660916.1073743079.252864094861226&type=1&l=5fe360c2e8

WordPress Video Lightbox