Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Čitluku održana još jedna SAR obuka spašavatelja GSSuBiH

Još jedna grupa pripadnika spasilačkih timova GSSuBiH proteklog je vikenda imali obuku iz traganja i spašavanja. U domaćinstvu HGSS Čitluk, instruktori su mladim spašavateljima davali obuku iz traganja za nestalim i izgubljenim osobama. Pripadnici spasilačkih službi HGSS Čapljina, GSS Široki Brijeg, GSS Ljubuški, HGSS Posušje GSS HBŽ, HGSS Čitluk, 25 novih spašavatelja je u protekla tri dana izučavalo tehnike traganja po najnovijim metodama utemeljenim na modernoj teoriji traganja.

Uz ovu obuku je priređen i ispit za zvanje Spašavatelj tragač kojem je pristupilo 16 iskusnih spašavatelja iz: HGSS Čitluk, HGSS Čapljina, HGSS Mostar, GSS Široki Brijeg, GSS HBŽ, koji su ove obuke prošli prije par godina i uz veliko iskustvo prikupljeno na potragama stekli kvalitete i iskustvo te preduvjete za polaganje za licencu. Ispit se sastojao od praktičnog dijela u terenu na kojem su kandidati za polaganje vodili grupe mlađih tečajaca u zonama potrage, zatim je uslijedio pismeni dio ispita te nakon njega i usmeni ispit.

Svi kandidati su pokazali zavidnu razinu znanja te je završnom analizom uspješno privedeno kraju licenciranje ove, druge po redu generacije Spašavatelja tragača.

Vođa tečaja bio je Žarko Pehar, pročelnik HGSS Čitluk, objavljeno je na portalu GSSuBiH.

Podsjetimo, dvodnevna SAR obuka u Čitluku je održana i u travnju prošle godine.

WordPress Video Lightbox