Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U četvrtak prvi sajam ćuptera u Dobrom Selu

Novoutemeljeno Društvo ANTE Tepčići – Čitluk 7. studenog organizira 1. Sajam ćuptera. Sajam će se održati u Dobrom Selu, a program će započeti u 18.00 sati svetom Misom zahvalnicom za ovogodišnji urod u crkvi na Tepčićima, nakon čega će u 19 sati uslijediti otvorenje sajma u mjesnom Domu u Dobrom Selu te zajedničko druženje uz prigodni program.

Društvo ANTE Tepčići – Čitluk izraslo je na temeljima Društva sv. Ante Župe Ploče-Tepčići i nastavlja bogatu duhovnu baštinu svoji starih. Priređujući prvi sajam ćuptera Društvo želi očuvati dio naše tradicije i način pripremanja ovog proizvoda koji u broćanskom vinarskom podneblju ima svoju duboku ukorijenjenost koja seže u daleku prošlost.

Na ovom Sajmu mogu sudjelovati svi proizvođači ćuptera iz Brotnja, ali i drugih mjesta. Svi zainteresirani za sudjelovanje na sajmu mogu se prijaviti bilo kojem članu Društva ANTE Tepčići do 5. 11. 2019. godine ili na broj: 063/994-777 (Mario).

Od organizatora 1. sajma ćuptera doznali smo da je sajam zamišljen kao edukativni, izložbeni i degustatorski, ali da će imati i prodajni karaktera. Na ovaj način daje se prigoda proizvođačima da pokažu svoj proizvod, sklapaju poslovne kontakte i ostvare gospodarsku dobit.

Uz sve navedeno sajmom se želi potaknuti mlade da ulože vrijeme, trud i znanje u očuvanje naše tradicije koja može biti i izvor gospodarskog napretka za pojedince i širu zajednicu.

Na 1. sajam ćuptera dobro došli su svi oni koji čuvaju tradiciju i običaje koje su naslijedili od naših starijih i pripremaju ćupter po receptima koje su naslijedili ili sami unose nove elemente u pripravu ovog slatkog proizvoda.

Društvo ANTE Tepčići-Čitluk registrirano je kod nadležnih institucija, ima svoj statut, svoju upravu i okuplja članove i simpatizere sa šireg područja. Društvo ima i svoj pjevački zbor koji će pjevati pod sv. Misom zahvalnicom.

WordPress Video Lightbox