Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Čerinu proslavljen blagdan sv. Stjepana Prvomučenika

Današnja proslava blagdana sv. Stjepana Prvomučenika, nebeskog zaštitnika župe Čerin, započela je kod velebnog spomenika poginulim braniteljima, a nastavljena je u dvorištu crkve sv. Stjepana, gdje je na vanjskom oltaru slavljeno svečano misno slavlje.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća počast poginulim braniteljima iz župe Čerin danas su odali: načelnik općine Čitluk Marin Radišić, Zvonimir Gojko Martinac i Tomislav Glamuzina ispred MZ Čerin, Lidija Šarac, ispred Udruge obitelji poginulih branitelja iz Domovinskog rata, kao i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, Miljana Glamuzina, članica Predsjedništva HNS i glavni tajnik HDZ BiH te Mate Lončar, predsjednik Mladeži HDZ BiH.

Molitvu za stradale branitelje iz župe Čarin kod spomen obilježja predvodio je fra Hrvoje Miletić, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, a nakon odavanja počasti i zahvale braniteljima, proslava je nastavljena procesijom sa kipom sv. Stjepana i svečanim misnim slavljem.

Koncelebrirano misno slavlje predvodio je fra Diego Deklić, gvardijan franjevačkog samostana Košljun, koji se u propovijedi osvrnuo na lik i djelo sv. Stjepana Prvomučenika te na čitanja iz Evanđelja.

Župna zajednica na čelu sa župnikom fra Hrvojem Miletićem za današnju proslavu pripremala se trodnevnom duhovnom obnovom. Na kraju misnog slavlja fra Hrvoje se zahvali svima koji su sudjelovali u današnjoj proslavi, svima koji su sudjelovali u trodnevnici i dodao kako je današnja proslava bila lijepa na poseban način.

WordPress Video Lightbox