Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Tomislav Raguž novi trener HNK Brotnjo

Upravni odbor HNK Brotnjo na nedavno održanom sastanku donio je odluku da se na mjesto trenera seniorske momčadi imenuje Tomislav Raguž. Nakon dogovora suradnje s novim trenerom u klubu je jučer obavljena prozivka igrača i prvi trening pod vodstvom novog trenera.

Prozivci igrača na početku priprema za novu natjecateljsku sezonu nazočilo je osamnaest igrača, a nakon upoznavanja sa članovima Uprave i sa igračima, trener Raguž odradio je prvi trening na Barama.

Dojmovi s prvog treninga su jako dobri. Što se tiče igračkog kadra, odazvalo se osamnaest igrača, dok je još nekoliko igrača imalo druge obveze ili manje zdravstvene probleme. Mislim da se, što se tiče broja igrača, trebamo još popuniti, a posebice na poziciji vratara na kojoj trenutno imamo samo jedno rješenje. Imamo još dosta posla, ali prvi dan je prošao jako dobro, u jednoj radnoj atmosferi i nadam se da će tako biti i sve druge dane – kazao nam je nakon treninga trener Tomislav Raguž.

Upitan da prokomentira što kao trener očekuje od igrača Raguž je kazao:

Od igrača očekujem osnovnu stvar, da ispunjavaju svoje obveze to jest da dolaze na trening i da na utakmici daju svoj maksimum. To je univerzalna stvar. Igrali u Brotnju ili u Barceloni, isto je. Igrač mora svoj dio posla napraviti i što je kvalitetniji to je trener zadovoljniji.

Raguž dio igrača kojima Brotnjo raspolaže poznaje od ranije pa mu se neće biti problem uklopiti u novu sredinu, a Brotnjo mu nije nepoznanica i u Čitluku se ne osjeća kao stranac budući da je i sam iz Čapljine. Novi trener Brotnja iz igračkih dana pamti nastupe u Čitluku kada su igrači iz starih svlačionica istrčavali na teren na što se također osvrnuo.

Klub je napredovao infrastrukturno, bio prvak države i sve je to jedna lijepa priča, ali sada je tu gdje je i iz ove situacije treba izvući maksimum. Mislim da klub može biti stabilan drugoligaš koji neće imati kadrovskih problema niti problema s drugim stvarima, nego da će biti u vrhu dok ne sazriju neki uvjeti da se on opet vine pa na kraju krajeva i do Premijer lige – zaključio je Tomislav Raguž.

Tomislav Raguž je trener sa UEFA „PRO“ licencom koji je do sada kao trener radio u Konavljaninu, Slogi iz Ljubuškog, Branitelju, GOŠK-u i Čapljini, a kao igrač nastupao je za klubove iz BiH, Hrvatske i Slovenije.

Natjecateljska sezona u Drugoj ligi NS FBiH – skupina Jug počinje 17./18. kolovoza uz sudjelovanje petnaest klubova.

WordPress Video Lightbox