Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Pet članova Hercegovačke franjevačke provincije proslavilo zlatnu misu u Međugorju

Fra Ivan Dugandžić, fra Tomislav Pervan, fra Ante Kutleša, fra Vitomir Musa i fra Ante Leko proslavili su sinoć u Međugorju zlatnu misu na misnom slavlju koje je predvodio apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto.

Na početku misnog slavlja, održanog na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova, fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, predstavio je zlatomisnike i kazao kako su fra Ivan Dugandžić i fra Ante Kutleša na službi u župi Međugorje, da je fra Tomislav Pervan na službi duhovnika časnih sestri u Miletini, da je fra Ante Leko na službi u Posušju, te da je fra Vitomir Musa na službi u Širokom Brijegu. Nakon predstavljanja zlatomisnika fra Marinko je zahvalio Gospodinu na daru ove petorice istaknutih franjevaca i zahvalio subraći slavljenicima na uzornom životu i plodnom djelovanju na njivi Gospodnjoj, dodavši da su u koncelebraciji s apostolskim nuncijem u BiH također nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje, biskup Giovanni D’Ercole iz talijanske biskupije Ascoli Piceno i fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Posebnost sinoćnje proslave bila je ta što je pet slavljenika odlučilo zajednički proslaviti zlatnu misu, ali i ta što je misno slavlje predvodio apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto, koji je u svojoj propovijedi uputio jako poticajne riječi slavljenicima i iskazao im priznanje na 50 godina svećeništva.

Slavljenicima je čestitku i zahvalu u ime Hercegovačke franjevačke provincije uputio fra Miljenko Šteko, provincijal. Fra Miljenko je u svom govoru kazao kako su zlatomisnici kroz dane provedene u sjemeništu, novicijatu i na studiju, a kasnije kao svećenici dijelili sudbinu provincije više od 60 godina i čestitao im na njihovom radu.

U ime slavljenika na kraju misnog slavlja svima se zahvalio fra Ivan Dugandžić. Fra Ivan je objasnio kako je došlo do ideje o zajedničkoj proslavi zlatne mise i kako se mons. Pezzuto uključio u proslavu, te se uz zahvale upućene svima prisjetio trojice preminulih kolega i dvojice koji zbog bolesti nisu mogli doći na proslavu a zajedno su zaređeni. Fra Ivan je također kazao kako je Međugorje odabrano za mjesto proslave jer su trojica slavljenika povezana sa župom Međugorje i kako je proslava vremenom svoga održavanja povezana sa proslavom svetkovine sv. Jakova, zaštitnika župe Međugorje.

Nakon završetka misnog slavlja, zlatomisnici su nastavili druženje sa župljanima župe Međugorje i svojim ostalim gostima u dvorani sv. Ivana Pavla II, gdje je održan prigodni domjenak.

WordPress Video Lightbox