Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Tiskana brošura 65. Dana berbe grožđa

Prigodna brošura, tiskana povodom 65. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2020“ objavljena je te su besplatni primjerci ove publikacije dostupni žiteljima Brotnja. Kako bi brošura lako našla put do svojih čitateljima određeni dio primjeraka već je dostavljen u župe, a podjela brošure nastavit će se po već ustaljenom običaju, kako je to bio običaj i sa petnaest ranije objavljenih brojeva.

Šesnaesto izdanje brošure Dana berbe grožđa nastalo je u posebnim uvjetima jer se novonastala situacija odrazila na sve sfere života. U svom pozdravnom govoru na novonastalu situaciju, posebice na posljedice koje trpe turizam i poljoprivreda, odnosno vinogradarstvo i vinarstvo, osvrnuo se Predrag Smoljan, predsjednik OO Dana berbe grožđa – Brotnjo 2020.

Novoobjavljena brošura donosi i osvrt na prošlogodišnje Dane berbe grožđa, osvrt na vinogradarsku sezonu 2020., kao i stručne tekstove napisane od strane vrhunskih vinarskih i vinogradarskih stručnjaka.

Također, čitatelji brošure moći će saznati kakav pogled na Hercegovinu, iz kuta vinskih zaljubljenika, imaju Vedrana i Giuliano Dodig, a svoje mjesto u brošuri ima i niz tekstova posvećenih turizmu i realiziranim infrastrukturnim projektima na području općine Čitluk, ali i onih koji skreću pozornost na broć – biljku Brotnja, suhozide, stare predmete u novoj ulozi…

Nažalost, u 2020. godini preminu je Mili Bijavica, istaknuti turistički djelatnik koji je volio Brotnjo i Brotnjake, te je bio redoviti podupiratelj manifestacije Dani berbe grožđa. U svom području rada Bijavica je bio vizionar a Organizacijski odbor Dana berbe grožđa za sve zasluge zahvalio mu se objavivši in memoriam.

WordPress Video Lightbox