Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Svečano proslavljen 122. rođendan OŠ Bijakovići

Uz zanimljiv i bogat program koji su pripremili učenici i djelatnici Osnovne škole Bijakovići danas je proslavljen 122. rođendan ove škole. Slavljeničku priredbu sa željom da čestitaju slavljenicima Dan škole posjetili su predstavnici Općine Čitluk, predstavnici Zavoda za školstvo i ostalih obrazovnih institucija, kao i ostali uzvanici.

Osnovna škola Bijakovići ove godine obilježava 122 godine od postojanja prvog dnevnika, koji datira još od 4. veljače 1902. godine. Iako godine govore drugačije, naša škola je mlada duhom jer školu kao odgojno-obrazovnu ustanovu ne čine samo lijepi zidovi, klupe ili adekvatna oprema, školu ponajprije čine kvalitetni ljudi. A kroz ovu školu protekla je rijeka mladih i dobrih ljudi, koji su, uz prva slova, brojeve, množenje, kemijske simbole i svo znanje, naučili i nešto puno važnije – naučili su kako biti čovjek. Tomu su itekako pridonijele bivše i sadašnje kolege, koje su svoj trud, talent i znanje marljivo prenosili i prenose mlađim naraštajima. Na tome im srdačno zahvaljujem i želim još puno uspjeha u budućem radu. A vama, ovdje nazočnima, hvala što ste došli uveličati naše rođendansko slavlje. Dobrodošli. Uživajte u priredbi koju su vrijedno pripremili naši učenici i djelatnici – kazao je Ivan Ostojić, ravnatelj Osnovne škole Bijakovići, u uvodnom dijelu priredbe.

Uistinu, posjetitelji priredbe mogli su uživati u brižno pripremljenim i uvježbanim točkama kroz koje su se učenici predstavili kao vrsni pjevači, plesači, recitatori i glumci u igrokazima.

Nakon školske priredbe, dio uzvanika u pratnji ravnatelja Ostojića razgledao je nedavno završene radove, ali i radove koji se trenutno izvode u Osnovnoj školi Bijakovići.

Prilikom otvaranja, sada već davne 1902. godine, OŠ Bijakovići bila je druga po redu u Brotnju. Zgrada u kojoj je danas smještena škola otvorena je 1979. godine, a kroz vrijeme zgrada je nadograđivana jer je to zahtijevao sve veći broj učenika. Danas OŠ Bijakovići pohađa 488 učenika, dok u njoj radi 54 djelatnika.

WordPress Video Lightbox