Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Svečano obilježen Dan srednje škole dr. fra Slavka Barbarića

Učenici i djelatnici Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića danas su na svečan način obilježili Dan škole. Središnji dio proslave bila je školska priredba kojoj su nazočili Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, predstavnici resornog ministarstva, Zavoda za školstvo Mostar, ravnatelji i predstavnici broćanskih osnovnih škola te ostali mnogobrojni uzvanici.

Dobrodošlicu nazočnima poželjela je prof. Adela Škutor, ravnateljica SŠ dr. fra Slavka Barbarića, koja je također istaknula načela djelovanja škole i podsjetila nazočne na značajnije uspjehe učenika u proteklom razdoblju.

Kao jako talentirani mladi ljudi, učenici SŠ dr. fra Slavka Barbarića predstavili su se bogatim i raznovrsnim kulturno-zabavnim programom priredbe koji su osmislili, pripremili i realizirali s voditeljicama različitih sekcija i ostalim profesorima i profesoricama.

Valja kazati kako su posjetitelji priredbe imali priliku čuti mlade glazbenika Mladena Mandžu, Josipu Jerkić, Anu Pehar, tamburaški sastav „Školarci“ i žensku vokalnu skupinu. Također, Petra Miletić, osvajačica trećeg mjesta na natječaju Federalnog ministarstva kulture i sporta, krasnoslovila je pjesmu „Djedova kuća“, dok su učenici igrokazom skrenuli pozornost na opasnost nasilja preko interneta.

Na današnjoj priredbi SŠ dr. fra Slavka Barbarića zahvalila je za dugogodišnji nesebičan i predan rad prof. Stjepanu Grbavcu, prof. Stipi Ćavaru, koji nažalost nije mogao nazočiti priredbi i gospođi Zdravki Prga. Prigodne darove i zahvalnice gospodinu Stjepanu i gospođi Zdravki uručile su ravnateljica Adela Škutor i Sanda Sušac, zamjenica ravnateljice.

Ravnateljica i zamjenica ravnateljice također su uručile nagrade učenicima čije je radove najboljim ocijenilo ocjenjivačko povjerenstvo za provedbu literarnog natječaja „Svi se rađamo kao originali, a mnogi umiru kao fotokopije“. Prvo mjesto na navedenom natječaju osvojila je učenica Petra Miletić, drugo mjesto učenik Marko Selak, dok je ocjenjivačko povjerenstvo treće mjesto odlučilo dati dvjema učenicama, Marti Mijatović i Petri Barbarić.

Uspješno obrazovanje mladih nezamislivo je bez velikog zalaganja svih djelatnika SŠ dr. fra Slavka Barbarića, podrške osnivača, ali i gospodarstvenika. Rad učenika i škole u proteklom razdoblju na poseban su način podržavali tvrtka Union foods i Udruga BLAŽ enology, te su stoga predstavnicima navedenih podupiratelja uručene prigodne zahvalnice.

Dan Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića učenici i djelatnici također su obilježili odavanjem počasti svima onima koji nisu više među živima a bili su dio Škole, na poseban način pokojnom fra Slavku Barbariću, koji je preminuo na današnji dan, ali i različitim sportskim natjecanjima.

WordPress Video Lightbox