Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Sutra počinje podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu egzistencijalnu naknadu

Ministar za pitanja branitelja HNŽ Oliver Soldo na temelju važećih zakonskih akata donio je Naputak o ostvarivanju prava na novčanu egzistencijalnu naknadu. Naputkom o ostvarivanju prava na novčanu egzistencijalnu naknadu propisani su uvjeti i postupak za ostvarivanje prava na novčanu egzistencijalnu naknadu razvojačenom branitelju, supruzi/suprugu umrlog razvojačenog branitelja i djetetu bez oba roditelja koje pohađa redovito osnovno i srednje obrazovanje.

Zahtjeve za ostvarivanje prava na naknadu razvojačeni branitelj, supružnik umrlog razvojačenog branitelja i dijete bez oba roditelja koje pohađa redovito osnovno/srednjoškolsko obrazovanje, podnosi nadležnoj gradskoj/općinskoj službi za braniteljsko invalidsku skrb, prema mjestu prebivališta podnositelja zahtjeva.

Navedenim općinskim i gradskim službama zahtjevi za ostvarivanje prava na naknadu moći će se podnijeti od sutra, 16. lipnja 2021. godine na za to predviđenim zahtjevima koji će, za podnositelje s područja općine Čitluk, biti dostupni na info pultu Općine Čitluk, a zahtjevi su dostupni za preuzimanje i u Naputku koji je priložen uz ovu objavu.

Tiskanice zahtjeva sastavni su dio Naputkom o ostvarivanju prava na novčanu egzistencijalnu naknadu u kojem možete pročitati propisane uvjete za ostvarivanje prava, popis dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava i sve ostale odredbe.

Dokumenti:

Naputak o ostvarivanju prava na novčanu egzistencijalnu naknadu

WordPress Video Lightbox