Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Stručnim predavanjima obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom

Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom jučer je u JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar Sveti Josip Radnik održano predavanje na temu „Rana intervencija i multidisciplinarni pristup u rehabilitaciji osoba s teškoćama u razvoju“, na kojem su predavačice bile dr.sc. Ana Boban Raguž, dr. med. spec. neuropedijatar i Dajana Štironja, mag. logopedije.

Stručne predavačice su govorile o važnosti rane intervenciji, teškoća s kojima se susreću osobe s Down sindromom i važnosti povezanosti između roditelja i stručnjaka.

Cijeli stručni tim što uključuje pedijatre, logopede, edukacijske rehabilitatore, fizioterapeute, senzorne terapeute, i druge stručnjake su neophodni u pružanja podrške djeci s teškoćama u razvoju.

Tijekom jučerašnjeg predavanja svi sudionici diskutirali su o ovoj važnoj temi te su dali svoj doprinos cjelovitijem pogledu na ranu intervenciju i multidisciplinarni pristup u rehabilitaciji osoba s teškoćama u razvoju, a svi sudionici su uputili srdačnu čestitku svim osobama s Down sindromom povodom njihovog dana.

 

WordPress Video Lightbox