Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Škola nogometa „AS“ Međugorje radi na sportskoj promociji Brotnja i Hercegovine

Licencirani nogometni treneri Danijel Bajkuša – Bajki, Mladen Pervan – Mrđo, Željko Akmadžić – Akma i tajnik Škole nogometa „AS“ Međugorje Marijan Milićević upoznali su jučer načelnika općine Čitluk Marina Radišića s radom škole nogometa koja broji oko 100 članova.

Na održanom sastanku predstavnici Škole nogomete „AS“ Međugorje istaknuli su kako je Škola prepoznatljiva po kvalitetnom radu s djecom, što je čini jednom od najboljih škola nogometa u BiH, a to potvrđuju i uspjesi djece na raznim natjecanjima i turnirima. Od svog osnutka ova škola nogometa bila je izuzetno uspješna pa u svojim vitrinama ima mnoštvo pehara i različitih nagrada osvojenih u BiH, Hrvatskoj i Njemačkoj.

Svojim radom i uspjesima ŠN „AS“ Međugorje na najbolji način radi sportsku promociju Brotnja i Hercegovine, a uspjesi u ligama i na turnirima daju dodatni motiv mladim nogometašima za naporne treninge.

Osvajači smo mnogih turnira u BiH, Hrvatskoj i Njemačkoj. Malo je gradova na ovim područjima i šire da nismo osvajači medalja skoro svake godine. Valja napomenuti da smo u Stuttgartu u Njemačkoj sa dva uzrasta (2005. godište i 2007. godište) osvojili 1. i 2. mjesto, u Dusseldorfu u Njemačkoj 2. mjesto u uzrastu 2007., bili smo prvaci Hej lige, prvaci DFA lige u županiji, kao i Premier lige. Sve ove lige smo osvojili više puta. Ove godine smo i državni prvaci BiH u DFA ligi u dva uzrasta (2007. i 2010.) i mnogo drugih liga i turnira, teško je sve nabrojiti – kazali su ističući uspjehe predstavnici ŠN „AS“ Međugorje uz napomenu da je škola samo u prošloj sezoni osvojila više od sedamdeset pehara.

Sve ovo bilo bi nezamislivo bez mukotrpnog rada trenera, dječjeg odricanja i pune potpore roditelja, no sve njih iznimno vesele uspjesi a posebno uspjesi na međunarodnoj nogometnoj sceni. Valja istaći kako je ŠN „AS“ Međugorje postigla izvanredne rezultate na turnirima u Stuttgartu i Dusseldorfu, te da su organizatori turnira u Dusseldorfu ponovno pozvali ŠN „AS“ Međugorje da predstavlja Hercegovinu na najjačem nogometnom turniru za djecu na kojemu nastupaju najveća klupska imena Europe.

Bit će to jubilarni 60. turnir u Dusseldorfu. Gostovanje na ovom turniru za ŠN „AS“ je zahtjevan projekt, a u projektu će sudjelovati 32 dječaka u dva uzrasta (2004./05. i 2006./07.) i 4 trenera. Tijekom boravka u Njemačkoj oni će sudjelovati u raznim treninzima sa njemačkim trenerima i klubovima, obići gradove, kulturne i sportske objekte u nekoliko gradova u Njemačkoj i naravno sudjelovati na turniru i ostalim popratnim manifestacijama, na čemu su jako zahvalni organizatorima.

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić čestitao je ŠN „AS“ Međugorje na dosadašnjim uspjesima, a tijekom jučerašnjeg sastanka razgovarano je i o brojnim turnirima koje ŠN „AS“ organizira ili sudjeluje u organizaciji te o suradnji ŠN „AS“ Međugorje sa klubovima u BiH i Hrvatskoj u kojima mladi nogometaši nastavljaju svoje sportske karijere nakon odlaska iz ŠN „AS“ Međugorje.

WordPress Video Lightbox