Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

ŠK Brotnjo ostvario zapažene rezultate

19. kadetsko i 22. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne odigrano je u Neumu, a na prvenstvima održanim u hotelu „Zenit“, Šahovski klub Brotnjo predstavljalo je šest kadeta i jedan junior. Broćanski šahisti ostvarili su zapažene rezultate na što su se iz kluba osvrnuli istaknuvši:

U najmlađoj kategoriji “M8” nastupio je naš najmlađi član Šimun Enzo Buntić. Šimun je kao i još dva njegova konkurenta sakupio 3 boda iz četiri partije i u razigravanju na dvije blitz partije nesretno izgubio obje partije te završio nastup na trećem mjestu.

U kategoriji “M12″ nastupio je Borna Pehar. U konkurenciji 8 šahista Borna je se sa svih sedam pobjeda prošetao grupom i suvereno osvojio prvo mjesto.

Filip Pehar i Patrik Ostojić nastupili su u “M16” kategoriji. U ovoj kategoriji nastupilo je šest šahista. Filip Pehar je sa 4 osvojena boda završio na trećem,dok je Patrik Ostojić sa 2,5 boda završio nastup na 5 mjestu.

Jedini naš junior Marin Nižić je u “M18” osvojio prvo mjesto.

Nakon neočekivanog poraza u prvom kolu Mihaela Buntić je nanizala tri pobjede, i bez većih problema osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji “Ž12”. Ana Ostojić je “Ž14” također osvojila prvo mjesto. 

Uz osvojena prva mjesta u svojim kategorijama Ana i Mihaela imale su premijerni nastup na Kup natjecanju za žene. Na 14. Kup natjecanju za žene Šahovskog saveza Herceg Bosne natjecale su se četiri ekipe ŠK “BROTNJO” Čitluk,ŠK “RAMA” Prozor-Rama,ŠK “ŠIROKI BRIJEG” Široki Brijeg i ŠK “ORAŠJE” Orašje.

Nakon tri odigrana kola pobjednice 14. Kup natjecanja za žene Šahovskog saveza Herceg Bosne su igračice ŠK “RAMA”, dok je ekipa u sastavu Ana Ostojić i Mihaela Buntić osvojila odlično drugo mjesto. Trećeplasirana je bila ekipa ŠK “ŠIROKI BRIJEG”, a četvrtoplasirana završila je ekipa ŠK “ORAŠJE”.

Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne gosp. Željko Bogut je pobjednicima po kategorijama uručio pehare, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama dobili su medalju i diplomu.

Pobjednici po kategorijama na juniorskom i kadetskom prvenstvu osvojili su titulu prvaka Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama stekla su pravo nastupa na kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu ŠU BiH.

WordPress Video Lightbox