Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Obilježena 27. obljetnica utemeljenja HVIDR-e HVO HB

Povodom 27. obljetnice utemeljenja HVIDR-e HVO Herceg Bosna upriličen je dvodnevni program, na kome su sudjelovali članovi Predsjedništva, glavnih tijela i gosti: ministri branitelja ZHŽ Mladen Begić, ministar HNŽ Oliver Soldo, predsjednik OV Čitluk Predrag Smoljan, predsjednici općinskih udruga iz Čitluka, Čapljine i Ljubuškog.

U petak, 28. svibnja, prvog dana obilježavanja obljetnice sudionici programa su položili vijenac i upalili svijeće za poginule branitelje kod velikog Spomen križa u Čitluku. Nakon toga je održana svečana sjednica koju je otvorio predsjednik Dragan Radić, te je upoznao sudionike o proteklom radu i osnovnim ciljevima i zadaćama Udruge. A to su u izmjene i dopune zakona o pravima i na nižim razinama vlasti RVI-a u BiH i Hrvatskoj, zaštiti stečenih prava i čuvanju identiteta domovinskog rata.

Drugi dan članovi delegacije posjetili su Majčino selo i uručili novčane priloge. Nakon toga otišli su na Brdo ukazanja i pomolili se pred kipom Gospe Kraljice mira – navedeno je u priopćenju uz čestitku 27. obljetnice utemeljenja udruge svim članovima HVIDR-e HVO HB.

WordPress Video Lightbox