Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Sedam klapa nastupilo na humanitarnom koncertu „Klape na kršu“

Drugi klapski susret humanitarnog karaktera „Klape na kršu“ održan je sinoć u Hercegovačkom selu u Međugorju. Na koncertu su nastupile ženske klape Mir i Zvizdan, te muške klape Concordia, Bratovština, Zvizdan, Ero i Dobrkovići, a prihod od koncerta namijenjen je udruzi Marijine ruke.

Klape su posjetiteljima koncerta darovale ono najljepše što znaju, pjesmu, a posjetitelji koncerta darovali su dobrovoljne priloge za Marijine ruke, udrugu koja duže vrijeme pomaže potrebitima snabdijevajući ih hranom i ostalim potrepštinama.

Na početku koncerta, zahvalu klapama i posjetiteljima uputio je fra Jure Barišić, župni vikar u upi sv. Jakova Međugorje, koji je također kazao kako volonteri Marijinih ruku, svojim radom, trudom i izdvajajući svoje vrijeme na lijep način izvršavaju Isusov nalog: „Što učinite jednom od onih najmanjih, meni ste učinili“.

Dio sinoćnjeg koncerta posvećen je pokojnom Vlatku Vasilju – Ploski, prvom tenoru klape Herceg, u čiji su spomen članovi klape Herceg i Concordia otpjevali dvije Vasiljeve omiljene pjesme.

Humanitarna udruga „Marijine ruke“ nastala je u srpnju 2016. godine u Međugorju. Slušajući Gospine poruke i ono što Gospa traži, volonteri su se odlučili odazvati pozivu i biti Njezine ispružene ruke. Udruga se brine o obiteljima koje su u potrebi, koje nemaju dovoljno hrane, higijenskih potrepština, lijekova, odjeće, ali i o obiteljima sa brojnom djecom. Kroz predani rad, volonteri ove udruge obnovili su mnoge domove i obiteljima bez doma pronašli dom. Također, redovito obilaze staračke domove i posjećuju djecu s poteškoćama u razvoju. Želja im je doći do sviju kojima je pomoć potrebna, ali i potaknuti druge da čine dobro.

U ime humanitarne udruge Marijine ruke, klapama i posjetiteljima koncerta zahvalila se volonterka Anka Blažević.

WordPress Video Lightbox