Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Roman „Kuća“ Mate Sušca bit će predstavljen u Zagrebu 26. rujna

Hrvatska kulturna zaklada „Hrvatsko slovo“ i ogranak Matice hrvatske u Čitluku pozivaju sve zainteresirane na predstavljanje romana „Kuća“ književnika Mate Sušca. Predstavljanje romana održat će se u srijedu, 26. rujna u prostorijama HKZ „Hrvatsko slovo“ (Ulica Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb) s početkom u 19 sati.

Nakladnik ovog romana je Ogranak Matice hrvatske Čitluk te će stoga roman biti predstavljen u okviru tradicionalne manifestacije „Dani Matice hrvatske u Brotnju“.

Ovo je roman o našim ljudima, roman o jednom vremenu čiji smo sudionici, manje ili više, osobno bili ili kroz priču naših bliskih bili intimno vezani jer se ticala kako nas tako i naših najbližih i dragih. Čitajući roman u meni se neprekidno rađale asocijacije na slična događanja koja su se događala oko mene, događala meni ili ljudima koje sam dobro poznavao ili za njih bio intimnije vezan… KUĆA će naći svoje stanare koji će ući u nju i ugodno s njenim junacima „prolistati“ vrijeme o kojem uvijek treba poslušati priče onih koji su to vrijeme obilježili ili koje je to vrijeme obilježilo – napisao je u dijelu svog osvrta na roman „Kuća“ recenzent Mate Grbavac.

Književnik Mate Sušac rođeni je Brotnjak pa stoga ni ne čudi da je u svom najnovijem romanu opisao broćansko selo uronjeno u vrijeme nakon Domovinskog rata i za glavnog lika odabrao Ikasa, čovjeka koji je okusio udarce koje život donosi ne pitajući mogu li se podnositi, hoće li ostaviti trajne ožiljke, hoće li ih čovjek nadjačati ili će se pod naletom viših sila slomiti.

WordPress Video Lightbox