Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Roditelji poginulih branitelja i članovi udruga odali počast braniteljima kod Spomen križa u Čitluku

Članovi Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Čitluk položili su danas vijenac i zapalili svijeće kod Spomen križa u Čitluku. Nakon zajedničkog odavanja počasti poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, članovi udruga na zajedničkom su druženju razgovarali o problemima s kojima se svakodnevno suočavaju kao i mogućim oblicima suradnje.

Inače, Hrvatska zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata okuplja 50-ak udruga s područja cijele Republike Hrvatske, a predstavnicima udruga iz Republike Hrvatske uz njihove današnje domaćine iz udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Čitluk zahvalu na dolasku iskazao je Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk.

Predsjednik Općinskog vijeća Čitluk sa suradnicima nazočio je druženju te je ovom prilikom predstavio općinu Čitluk govoreći o prepoznatljivostima našeg kraja.

 Veza nas Hrvata koji živimo ovdje u BiH i Hrvata koji žive u RH je velika. Najveća naša poveznica ste upravo vi, oni čiji su sinovi poginuli. Imamo dosta primjera da su sinovi Hrvata koji žive u Hrvatskoj i koji nisu bili povezani s BiH poginuli na teritoriju BiH braneći nas Hrvate u BiH, a isto tako,možda je takvih primjera i više, imamo Hrvate ih BiH koji su poginuli diljem Republike Hrvatske. Mislim da je uzaludno gubiti riječi za opisivanje naše povezanosti – kazao je predsjednik OV Čitluk Predrag Smoljan uz konstataciju da je i današnje druženje jedan od dobrih primjera kako su Hrvati s obje strane granice zapravo jedno biće.

Tijekom boravka u općini Čitluk članovi Zajednice predvođeni potpredsjednikom Zajednice Nikom Vukovićem posjetili su Međugorje i Čitluk, a govoreći o boravku u Hercegovini gospodin Vuković nam je kazao:

– Hrvatska zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata svake godine ostvaruje dva-tri svoja programa. Ove godine smo jedan program već završili a današnji posjeti dio je drugog programa. Riješili smo da posjetimo naše stare prijatelje. Ranije smo dolazili u Međugorje i općinu Čitluk i danas smo ponovno ovdje. Zajedno živimo, zajedno radimo i jedni druge razumijemo jer naša budućnost je nažalost još nejasna – kazao nam je Vuković.

Niko Vuković, uz to što je potpredsjednik Zajednice ujedno je i predsjednik Udruge poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Dubrovnika.  Govoreći o posjetima koje organizira Hrvatska zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, gospodin Vuković nam je kazao kako uvijek nastoje posjetiti crkvu jer je to jedno od mjesta na kojem osjećaju olakšanje moleći se dragom Bogu za sve one koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske.

– Naši poginuli sinovi i muževi su „naša Hrvatska“. Oni su svoje živote dali za slobodu Hrvatske i mi to nekako u sebi nosimo, ali i na neke načine izražavamo – zaključio je Vuković.

Tijekom današnjeg druženja organiziran je zajednički domjenak na kojem su razmijenjeni prigodi darovi.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

WordPress Video Lightbox