Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Radovi pri samom završetku

U tijeku su završni radovi na rehabilitaciji regionalne ceste R-425a. Asfaltira se zadnja dionica kolnika ceste od profila P13 do profila P0.

Da se podsjetimo, prve konkretne aktivnosti počele su još daleke 2014. godine nakon čega je završena rehabilitacije ceste na dionici Gornji Trebižat-Prćavci-Zvirovići (spoj na čvor Autoceste na koridoru Vc) u dužini od cca 4 kilometra. Potom je u veljači 2019. godine, uz suglasnost Vlade F BiH i Vlade HNŽ-K, potpisan novi sporazum o rehabilitaciji regionalne ceste R-425a između Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, J.P. Autoceste F BiH i Ministarstva prometa i veza HNŽ-K.

Ovaj sporazum se odnosi na dionicu Zvirovići-Miletina u dužini od cca 3,4 kilometra, dionicu Miletina-kružni tok kod Križa (Atlas) u dužini od 2,4 kilometra, sami objekt kružnog toka kod Križa (Atlas) i dionicu od kružnog toka do Tromeđe (spoj s M17.4) u dužini od 1,2 kilometra.

Preostali dio završetka radova projekta „Rehabilitaciji regionalne ceste R-425a“ se odnosi na dovršetak radova od profila P13 do profila P0 (Tromeđa), sanaciju ceste „Baraći“, zaštitna ograda za pješake u Miletini i uređenje prometnih površina u zoni kružnog toka kod Križa (Atlas). Radovi na dovršetku ove zadnje dionice su kasnili zbog obilnih kiša u studenom i početkom prosinca ove godine.

S završetkom današnjeg cestovnog asfaltnog spoja u zoni navedenih profila završava se i kompletna kolnička konstrukcija regionalne ceste R425a od Gornjeg Trebižata do Tromeđe u dužini od cca 11 kilometara. Ovo je jedini cestovni prilaz na čvor Zvirovići na Autocesti na koridoru Vc.

Radove izvodi KTM Brina d.o.o. Posušje.

WordPress Video Lightbox