Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Proslavljen Dan OŠ Čerin

U Osnovnoj školi Čerin danas je posebno svečano jer učenici i djelatnici OŠ Čerin danas slave Dan škole. Ovom prigodom u čerinskoj župnoj crkvi slavljena je sv. Misa, nakon čega je u športskoj dvorani OŠ Čerin održana lijepa slavljenička priredba.

Na početku priredbe sve nazočne pozdravi je Pero Petrušić, ravnatelj OŠ Čerin, koji je u svom govoru naglasio da ne postoji ništa važnije od obrazovanja , te da naša budućnost zavisi od kvalitete obrazovanja u sadašnjosti.

U svom govoru ravnatelj Petrušić se osvrnuo i na poboljšane uvijete rada, te između ostalog kazao:

Bez kvalitetnih uvjeta za rad nema ni kvalitetnog obrazovanja. Moramo se pohvaliti da smo od prošle godine dosta uradili, pa započet ću redom: obnovili smo hodnik i hol škole, piturali unutrašnje zidove, uredili tri nove učionice koje smo opremili kvalitetnim namještajem, obnovili kabinet za informatiku, uveli u školu video nadzor, obnovili školski klauster sa posebnom namjenom i promijenili krov škole. Nadam se da na ovome nećemo stati, te da ćemo i dalje ulagati u prostor naših škola, kako područnih tako i centralne. Zahvaljujući ovoj obnovi, učenici naše škole od ove godine pohađaju nastavu u jednoj smjeni, tako da imamo više prostora za održavanje kako nastavnih tako i vannastavnih aktivnosti.

Svi nazočni na proslavi mogli su pogledati u video prezentaciji ,koja je danas prikazana, kako su izvedeni radovi koje ravnatelj OŠ Čerin spomenuo, a zadovoljstvo zbog realiziranih projekata izrazio je i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk.

Lijepo je vidjeti da se škola obnavlja. Iskrene čestitke Školskom odboru, ravnatelju i svima onima koji su omogućili da se ostvare ovi projekti, nakon čije realizacije će nastavnici imati bolje uvijete za rada a naši učenici bolje uvjete za učenje. Općina Čitluk dala je podršku realizaciji ovih projekata, a potrudili smo se i da popravimo cestovnu infrastrukturu kako bi do same škole ljepše i ugodnije došli svi oni koji je posjećuju. Želim istaći da je u OŠ Čerin konačno riješen besplatan prijevoz učenika – kazao je načelnik općine Čitluk Marin Radišić te čestitao Dan OŠ Čerin.

Slavljeničku priredbu posebnom su učinili učenici OŠ Čerin koji su nastupili u Zboru, kao recitatori i izvođači igrokaza. Učenici su tako kroz ples pokazali kako je hrabar i razigran korak prvašića, njihove starije kolege recitirale su prigodne pjesme i izveli igrokaz koji nosi naslov „Najljepši cvijet“. Zbor pod ravnanjem nastavnice Ignacije Sušac također je izveo nekoliko glazbenih točaka, a posebno zanimanje izazvala je izvedba pjesme „Ne rugaj se“ za koju je planirano i snimanje spota.

Otvoren novouređeni klauster

Pred kraj priredbe podupirateljima u realizaciji projekta u OŠ Čerin uručene su prigodne zahvalnice. Također, na kraju današnje svečanosti otvoren je novouređeni klauster koji će nakon obnove služiti Poljoprivrednoj sekciji OŠ Čerin.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1171450896335870&type=1&l=cd6f7beac1

WordPress Video Lightbox