Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Proslavljen blagdan sv. Ilije

Na Gradini u Donjem Malom Ograđeniku jučer je proslavljen blagdan sv. Ilije, nebeskog zaštitnika ovog mjesta i jednog od zaštitnika BiH. Sveto misno slavlje predslavio je fra Bože Milić, župnik mostarske župe Sv. Petra i Pavla, uz kojeg su u suslavlju bili: fra Tihomir Bazina, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk i fra Nikola Rosančić, župnik župe sv. Blaža – Gradnići.

Propovijedajući na misnom slavlju fra Bože je govorio o sv. Iliji, te je istaknuo važnost strpljivosti, naglašavajući da se izreka „Strpljen, spašen“ nebrojeno puta potvrdila u svakodnevnom životu.

Jako je važno u životu ne izgubiti se. Polako. Treba sačuvati svoj mir… Trebat će još mnoge stvari započeti i dovršit. Ne smijemo se gubit. Valja ostati miran, pribran i staložen, ne ljutiti se na Boga, na ljude, na svoje bližnje. Mnogi se ljute na same sebe. Mnogi su nezadovoljni sa sobom i ti su sebi najveći neprijatelji. Nitko ti ne može naškoditi kao ti sam sebi kada udariš na svoje srce, svoj želudac, na svoje živce. Onda ćeš se sigurno razboljeti. Braćo i sestre, sa sobom treba polako, treba čuvati mir kako bi on bio blagi lahor u našem životu… Sv. Iliji je grmilo, treslo mu se pod nogama, sijevalo, puhalo, a onda se smirilo. Nekada treba čekati. Mi ljudi danas hoćemo sve ovdje i sada. To ne može. To uopće nije prirodno – poručio je okupljenima fra Bože Milić u dijelu svoje propovijedi.

Svojim pjevanjem jučerašnje misno slavlje uveličao je zbor iz Donjeg Malog Ograđenika, a na kraju misnog slavlja fra Tihomir Bazina je uputio riječi zahvale svima koji su sudjelovali u proslavi blagdana sv. Ilije, nakon čega je uslijedilo tradicionalno pučko veselje na obližnjem sportskom centru.

Uz uživanje u ugodnom društvu, hrani i piću, sudionici pučkog veselja imali su priliku vidjeti zanimljive nastupe HKUD sv. Marko – Vionica, HKUD Didak iz Župe Gradnići i grupe Sirius.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1102142043266756.1073743175.252864094861226&type=1&l=fe67a1810b

WordPress Video Lightbox