Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Nadbiskup Hoser svečanim misnim slavljem započeo službu apostolskog vizitatora

Predvodeći sv. Misu na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju, nadbiskup Henryk Hoser večeras je započeo službu apostolskog vizitatora za župu Međugorje koju mu je povjerio Sveti Otac. Nadbiskup Hoser svečano misno slavlje predvodio je u zajedništvu s apostolskim nuncijem mons. Lugijem Pezzutom, biskupom Alessandrije mons. Guidom Gallesom, provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenkom Štekom, fra Marinkom Šakotom, župnikom župe Međugorje i brojnim svećenicima.

Na početku svečanog misnog slavlja nuncij Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH, pročitao je na talijanskom jeziku pismo pape Franje o imenovanju nadbiskupa Hosera, što je nakon toga na hrvatskom jeziku učinio i fra Marinko Šakota.
Srdačne riječi dobrodošlice nadbiskupu Hoseru na početku misnog slavlja uputio je dr. fra Miljenko Šteko, provincijal hercegovačke franjevačke provincije, nakon čega je nadbiskup Hoser predvodio misno slavlje i propovijedao.

Fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje na kraju večerašnjeg misnog slavlja ponovio je zahvalnost Svetom Ocu zbog imenovanja nadbiskupa Henryka Hosera za apostolskog vizitatora i kazao kako u trenutku poput ovoga iz srca izvire samo riječ HVALA.

U znak ljubavi i zahvalnosti Župa Međugorje nadbiskupu Henryku Hoseru večeras je uručila prigodni dar, Sveto pismo i cvijeće.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1104352009712426.1073743176.252864094861226&type=1&l=2b1eca2b14

WordPress Video Lightbox