Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

PROJEKT HUMANOSTI U Čitluku se gradi objekt za djecu s invaliditetom i poteškoćama u razvoju

Potpisivanje ugovora između Općine Čitluk i Udruge sv. Josip iz Chicaga prethodilo je početku izgradnje objekta za djecu s invaliditetom i poteškoćama u razvoju koji će se nalaziti u Potpolju na području općine Čitluk.

Samim ugovorom naglašena je temeljna odredba, a to je da će objekt biti namijenjen isključivo za djecu s invaliditetom i poteškoćama u razvoju te da će isti biti darovan Općini Čitluk.

„Mi se pripremamo za ono što slijedi nakon završetka izgradnje i opremanja objekta. Osnovati ćemo javnu ustanovu i donijeti sve akte koji će regulirati rad te ustanove. Provjeravali smo kako to funkcionira u općini Ljubuški. Kod njih je zaposleno 6-7 osoba koje se brinu o 65 korisnika. U ovom trenutku ne možemo znati koliko će biti zaposlenih,“ kazao je načelnik Radišić za portal Hercegovina.info.

Objekt će sadržajno biti bogat i predviđen je samo za dnevni boravak djece. Cijeli prostor je maksimalno prilagođen potrebama djece, a imat će blagovaonicu, kuhinju, dnevnu spavaonicu kao i tri sanitarna čvora s kupaonicama.

Restoran će imati mjesta za otprilike 40 djece, s tim da je objekt velik i za veći kapacitet, kazao nam je inženjer zadužen za projekt Ivan Primorac.
Unutar objekta predviđen je prostor za djelatnike kako bi štićenici dobivali što bolju njegu koja im je potrebna za svakodnevni život. Osmišljena je prostorija za socijalnog radnika, fizioterapeuta, radnog terapeuta, fizikalnu terapiju, logopeda i defektologa.

„Također, ova ustanova će imati posebnu ambulantu za štićenike, senzornu sobu, igraonicu, jedan višenamjenski prostor/radionicu kao i mnoštvo prostora za ostave u podrumu i na prizemlju. Između ostalog je predviđen ured za ravnatelja, soba za sastanke, vešeraj, ulazni hol sa čekaonicom i mala kapelica“, kazao je inženjer Ivan Primorac.

Jasno je kako će ustanova djeci pružati vrhunsku njegu, pomno se isplanirao svaki kutak kako bi se mališanima olakšalo obavljanje dnevnih aktivnosti.

Završetak radova na objektu se predviđa za nešto više od godinu dana.

Gabrijela Ljolje/Hercegovina.info

WordPress Video Lightbox