Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Program obilježavanja Dana Općine Čitluk

Dan Općine Čitluk, koji se obilježava 24. svibnja u spomen na prvi sačuvani pisani spomen imena Brotnjo, proslavit će se petodnevnim prigodnim programom. Program u spomen na 716. obljetnicu pisanog spomena imena Brotnjo započet će 20. svibnja malonogometnim turnirom osnovnih škola, a završit će 24. svibnja odavanjem počasti poginulim braniteljima i Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Čitluk.

Malonogometni turnir osnovnih škola Bijakovići, Čerin i fra Didaka Buntića održat će se na sportskom igralištu čitlučke osnovne škole 20. svibnja s početkom u 10 sati.

Dan kasnije, u subotu, 21. svibnja Osnovna glazbena škola Brotnjo održat će koncert u Gradnićima. U župnoj crkvi sv. Blaža, mladi glazbenici nastupit će na prigodnom koncertu, čiji početak je najavljen za 19,30 sati.

Kazalište Moruzgva iz Zagreba u Čitluku će gostovati 22. svibnja. U nedjelju, s početkom u 20 sati, Ecija Ojdanić i Matija Šakoronja u Hotelu Brotnjo izvest će predstavu „Čudo“, za koju je ulaz besplatan.

U ponedjeljak, 23. svibnja, u Hotelu Brotnjo upriličit će se svečanost proglašenja sportaša općine Čitluk za 2021. godinu. Svečanost u organizaciji Športskog saveza Brotnja započet će u 13 sati, dok će u večernjim satima Ogranak Matice hrvatske upriličiti kulturni program.

Knjiga “Hercegovački rodovi u Dubrovniku u doba Republike” autora dr. sc. Marijana Sivrića publici u Hotelu Brotnjo bit će predstavljena u 19,30 sati, dok će nakon toga biti otvorena izložba slika, suradnja mentora i učenika, akademskog slikara i samoukog umjetnika Frane Radaka i Zorana Nejašmića.

Središnji dio manifestacije, 24. svibnja, započet će u 10,45 sati polaganjem vijenaca ispred Spomen križa za sve poginule branitelje Brotnja, nakon čega će u župnoj crkvi Krista Kralja – Čitluk biti slavljena misa zadušnica.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Čitluk održat će se u Hotelu Brotnjo s početkom u 12 sati.

WordPress Video Lightbox