Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Prof. Jadranka Medić ispraćena u mirovinu na Danu SŠ dr. fra Slavka Barbarića

Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića danas je, u spomen na dan smrti znamenitog franjevca čije ime nosi, proslavila Dan škole. Proslava dana škole započela je sportskim natjecanjima koja su održana tijekom cijelog tjedna, a danas je u crkvi Krista Kralja – Čitluk slavljena misa zahvalnica, dok je središnji dio proslave održan u samoj školi.

Petra Miletić i Gabrijel Barbarić, voditelji programa, na početku školske priredbe pozdravili su sve nazočne i istaknuli glavne značajke pripremljenog programa, a sve okupljene također je pozdravila prof. Adela Škutor, ravnateljica SŠ dr. fra Slavka Barbarića.

Ravnateljica Škutor srdačno se zahvalila uzvanicima na dolasku, predstavila školu i svim učenicima i djelatnicima čestitala Dan škole.

Školska priredba povodom Dana škole bila je prigoda za proglašenje autora najboljih literarnih radova, koji su pisali nadahnuti jednim od citata pokojnog fra Slavka Barbarića. Ocjenjivačko povjerenstvo najboljim je ocijenilo rad učenice Petre Miletić, drugo mjesto osvojila je Lana Korać, a treće mjesto podijelili su Franjo Juričić i Mila Šakota.

Dugi niz godina učenike je na literarno stvaralaštvo poticala Jadranka Medić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, kojoj su na današnjoj priredbi prof. Adela Škutor i prof. Ilijana Sušac uručile prigodne darove povodom odlaska u mirovinu, a svi nazočni prof. Medić za dugogodišnji predani rad nagradili su pljeskom.

Zasluženi pljesak za svoje današnje nastupe dobili su i učenici koji su sudjelovali u programu koji je imao bogat glazbeni sadržaj. Duet uz pratnju zbora, ženska klapa, Mladen Mandžo i Andrea Milićević s pjesmom „I have a voice“, Marin Dugandžić, Kristijan Galić i ostali glazbenici oduševili su svojim nastupima, baš kao i svi ostali učenici.

Inače, na samom početku priredbe minutom šutnje iskazana je počast svim pokojnim profesorima, učenicima i djelatnicima škole, a svih pokojnih profesora nazočni su se prisjetili i uz stihove pjesme „Ovo je rana koju opet širimo za ruže“ iz pjesničke zbirke „Dodir“ pokojnog prof. Tihomira Nakića, koju su, uz glazbenu pratnju Mladena Mandže, izvele učenice Ana Vasilj, Mila Šakota, Gabrijela Ostojić i Gabrijela Gakić.

Za sadržajan program školske priredbe pobrinule su se prof. Ilijana Sušac, voditeljica literarno-recitatorske sekcije i prof. Vesna Šarić, voditeljica glazbene sekcije.

WordPress Video Lightbox