Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Produžen rok za ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gospodarstava i Registru klijenata

Služba za gospodarstvo Općine Čitluk obavještava sve zainteresirane da je produžen rok za ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i Registru klijenata (RK). Poljoprivredni proizvođači, fizičke i pravne osobe s područja općine Čitluk, koji su kod nadležne službe upisani u RPG i RK sukladno navedenom podatke mogu ažurirati do 30. travnja 2022. godine.

U konkretnom slučaju navedeno znači da su poljoprivredni proizvođači obvezni ažurirati podatke poljoprivrednih kultura na zemljištu, kao i brojno stanje stoke po vrstama, te ostale podatke koji se vode u Registru bez obzira da li je na gospodarstvu bilo promjena ili ne. Svi koji su upisani u RPG bilo da ostvaruju poticaj za biljnu ili animalnu proizvodnju obavezni su uz potrebne obrasce za ažuriranje dostaviti i dokaz o pravu vlasništva, odnosno posjedovni list.

Svi klijenti koji se prvi put upisuju u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata, a apliciraju za ostvarivanje novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u 2022. godini također trebaju obaviti upis u navedenom roku.

Na stranici www.farmerportal.ba možete:
– provjeriti vlastite podatke iz Registra poljoprivrednih gospodarstava i klijenata
– informirati se o pravima na novčane potpore u skladu sa prijavljenim resursima
– preuzimati sve potrebne već popunjene obrasce ovisno od faze proizvodnje
– provjeriti statuse podnesenih zahtjeva
– pregledati i preuzeti propise vezane za ostvarivanje prava na novčane potpore

Obrasci se mogu preuzeti i na info pultu šalter sale u zgradi Općine Čitluk.

Mole se poljoprivredni proizvođači da što prije pristupe ažuriranju podataka u RPG/RK kako bi se izbjegle gužve prilikom obrade zahtjeva.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na kontakt telefon broj: 036/ 640-577, svakim radnim danom u vremenu od 07-15.00 sati.

WordPress Video Lightbox