Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Procesijom završila trodnevna duhovna obnova u župi Gradina

Trodnevna duhovna obnova, koju je u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja – Gradina predvodio don Damir Stojić, završila je večeras procesijom vjernika oko župne crkve. Prije procesije don Damir Stojić je predvodio Misu na kojoj je i propovijedao, a skladnim pjevanjem večerašnje misno slavlje uveličao je zbor Mir iz župe Blagaj – Buna.

Govoreći o važnosti procesije don Damir Stojić je kazao kako nas procesije podsjećaju da u ovozemaljskom životu putujemo prema cilju i da je procesija vanjski čin kojim vjernici svjedoče da je život jedno hodočašće, te da život ima svoj početak i svoj kraj. Također, don Damir Stojić je istaknuo da se vjernici dok sudjeluju u procesiji okupljaju oko svojih svetinja i da izlazeći na gradske ulice na lijep način svjedoče svijetu da imaju svoje vrijednosti i da se okupljaju oko svetaca, ali i da sudjelujući u procesiji vjernici posvećuju prostor kojim prođu.

Župa Mučeništva sv. Ivana Krstitelja – Gradina pripremu za proslavu 100. obljetnice župe i svetkovine Mučeništva sv. Ivana Krstitelja započela je 25. kolovoza uvodom u proslavu, kada je župnik don Đuro Bender predslavio sv. Misu, nakon čega je uslijedila trodnevna duhovna obnova za vrijeme koje su pjevanje predvodili: Župni zbor Gradina, zbor Benedikt iz župe sv. Mateja Rudnik -Mostar, zbor Krist Dobri Pastir iz župe Cim-Ilići i zbor MIR iz župe Blagaj-Buna.

Na samu svetkovinu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja svečano misno slavlje u 11 sati predvodit će msgr. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1143624272451866&type=1&l=5844e71dde

 

WordPress Video Lightbox