Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

HKK Brotnjo s Mirkom Lugonjom na klupi u sezonu ulazi s velikim očekivanjima

Košarkaši Brotnja s velikim očekivanjima ulaze u ovogodišnju sezonu Lige Herceg-Bosne. Nova Uprava na čelu s direktorom Milom Galićem ambiciozno najavljuje borbu za naslov i povratak Brotnja u društvo najboljih bh. momčadi. To potvrđuje i dolazak mladog i perspektivnog trenera Mirka Lugonje koji je dao intervju za portal Brotnjo-sport.info.

Gospodine Lugonja, dobrodošli u Brotnju. Koja su Vaša očekivanja?
Očekivanja su sigurno velika, jer nova uprava na čelu s gospodinom Galićem je odlučna da se Brotnjo vrati u Premijer ligu BiH. Tek smo na početku priprema, no imamo velike ambicije, ulazak među četiri najbolje momčadi i plasman u play off te borbu za ulazak u društvo najboljih.

Koliko ste upoznati s poviješću KK Brotnja?
Naravno! Još kao dijete pratio sam rivalitet Brotnja i Širokog i uživao sam pratiti te utakmice. Ovo je i velika čast za mene kao mladoga trenera da imam priliku voditi jedan od najtrofejnijih klubova Bosne i Hercegovine.

Jeste li surađivali s nekim od igrača koji će ove godine nositi dres Brotnja?
Iako nisam direktno surađivao, dosta dobro poznajem većinu tih igrača koji su igrali za Student, Posušje i mlađe uzraste Širokog. Nadam se da ćemo izvrsno surađivati i postizati dobre rezultate.

U kome vidite najvećeg konkurenta u borbi za naslov?
S obzirom na prošlogodišnja prvenstva, možemo istaknuti Grude, Vitez, Posušje, za koje igraju jako kvalitetni igrači. Ne treba podcijeniti ni Čapljinu, Široki II I Zrinjski II.

Na kojoj ćete strategiji graditi igru momčadi u ovoj sezoni?
Spoj mladosti i iskustva je sigurno najbolja kombinacija. Moj cilj je napraviti homogenu momčad koja će igrati modernu i atraktivnu košarku. Hoćemo li to uspjeti, vidjet ćemo već u prvih nekoliko utakmica.

Kako biste ocijenili kvalitetu hercegovačke košarke?
Dosta je mladih hercegovačkih košarkaša uspjelo i to je potvrda kvalitete rada hercegovačke škole košarke. Osobno bih volio da neki od njih igraju u hercegovačkim klubovima i budu nositelji razvoja klupske košarke na ovim prostorima.

Izvor: Brotnjo-sport.info

WordPress Video Lightbox