Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Prezentiran Nacrt Urbanističkog plana naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići

U dvorani Ivana Pavla II u Međugorju jučer je održana javna prezentacija Nacrta Urbanističkog plana naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići. Javna prezentacija održana je uz nazočnost velikog broja žitelja Međugorja i Bijakovića, te uz nazočnost predstavnika Općine Čitluk, a nacrt spomenutog urbanističkog plana prezentirali su predstavnici tvrtke Ecoplan d.o.o. Mostar, tvrtke koja je nositelj izrade plana.

U uvodnom obraćanju nazočnima, načelnik općine Čitluk Marin Radišić podsjetio je da se već duže vrijeme govori o izradi urbanističkog plana za naseljena mjesta Međugorje i Bijakovići, da je pokrenuta procedura za njegovu izradu koja je trenutno u fazi javne rasprave o nacrtu urbanističkog plana, čiji je dio i javna prezentacija, te naglasio da je izrada urbanističkog plana koji će ponuditi rješenja svima u interesu.

Opće značajke Nacrta Urbanističkog plana naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići na jučerašnjoj prezentaciji prezentirala je Marija Rakić. Predstavnica Ecoplana prezentirala je urađeno na izradi planskog dokumenta kojim se određuje svrsishodno organiziranje, korištenje i namjena zemljišta, uvjeti gradnje te mjere i smjernice za zaštitu prostora unutar obuhvata Plana, a nakon uvodne prezentacije nazočni su imali priliku za postavljanje pitanja na koja su uz Mariju Rakić također odgovarali Borislav Puljić i Mirela Šetka Prlić.

Žitelji Međugorja i Bijakovića u završnom dijelu jučerašnje prezentacije iznijeli su svoja razmišljanja, kao i veći broj primjedbi na dijelove prezentiranog Nacrta Urbanističkog plana.

Podsjetimo, javna rasprava o Nacrtu Urbanističkog plana naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići otvorena je do 22. ožujka. U ovom razdoblju Nacrt će biti izložen u predvorju i na web stranici Općine Čitluk, te u prostorijama MZ Međugorje i u OŠ Bijakovići. U vremenu trajanja javne rasprave svi zainteresirani također će moći napravi uvid u Nacrt plana u prostorijama Općinske službe za graditeljstvo i prostorno uređivanje u vremenu od 12 do 15 sati.

Važno je naglasiti da svi zainteresirani svoje prijedloge, primjedbe, sugestije i slično trebaju dostaviti u pisanom obliku sa navedenim imenom i prezimenom, te točnom adresom podnositelja na protokol u Centru za pružanje usluga građanima – šalter sala Općine Čitluk do 22. ožujka. Obrazac za dostavu prijedloga i primjedbi dostupan je u digitalnoj verziji OVDJE, pa vas molimo da ga preuzmete i po mogućnosti digitalno popunite. Obrazac također možete preuzeti u Službi za graditeljstvo i prostorno uređenje ili u šalter sali Općine Čitluk.

Prilog

Obrazac za dostavu prijedloga, primjedbi i mišljenja – Nacrt Urbanističkog plana za urbano područje naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići  

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1243750692439223&type=1&l=2f3cce3f16

 

WordPress Video Lightbox