Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Prezentiran nacrt socioekonomske analize strategije razvoja

Danas je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk prezentiran nacrt socioekonomske analize koji je u svom radu izradio Općinski razvojni tim. Prezentacija nacrta socioekonomske analize održana je na sastanku partnerske grupe, a samu prezentaciju do sada urađenoga na izradi „Integrirane strategije razvoja općine Čitluk“ napravio je Slaven Markota, koordinator Općinskog razvojnog tima (ORT).

Na početku prezentacije okupljene u Maloj dvorani KIC-a pozdravio je Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, koji je ovom prilikom, između ostalog, rekao:

Prošle godine odlučili smo se za izradu nove strategije razvoja općine Čitluk. Naša važeća strategija razvoja donesena je prije nekih desetak godina. Ona nije revidirana i nisu podnošena godišnja izvješća, tako da imamo zastarjelu strategiju. Ova strategija koja se sad radi, izrađuje se po jedinstvenoj metodologiji integriranog razvoja, što je za nas važno jer će ovakva strategija biti polazna osnova za dugogodišnje planiranje u općini Čitluk i za apliciranje na natječaje viših razina vlasti, ali i za međunarodne fondove.

Prvom sastanku partnerske grupe uz ostale sudionike nazočili su Mirela Suton Williams, predstavnica UNDP i Ivan Jurilj, konzultant za izradu „Integrirane strategije razvoja općine Čitluk“.

Nakon danas održane prezentacije, Slaven Markota, koordinator Općinskog razvojnog tima, kazao nam je kako u narednih nekoliko dana slijedi osnivanje sektorskih radnih grupa.

Sektorske radne grupe formira ORT nakon izrade socioekonomske analize i razvojne platforme. Sektorske grupe sudjeluju u procesu izrade sektorskih razvojnih planova, a to su: plan lokalnog ekonomskog razvoja, plan društvenog razvoja i plan zaštite okoliša. Ove grupe čine relevantni članovi ORT-a, ali i pridruženi lokalni stručnjaci i znalci, i one su osnovna tijela koja nose izradu sektorskih planova – kazao nam je Markota.

Općina Čitluk sredinom srpnja prošle godine pristupila je Projektu integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji je zajednički projekt Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH).

WordPress Video Lightbox