Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Premijerno izvedena predstava „Tragovi ljubavi“

Povodom obilježavanja 20. obljetnice smrti fra Slavka Barbaića, o ovom čovjeku velikog srca pripremljena je predstava koja je sinoć premijerno izvedena u dvorani Pastoralnog centra u Čerinu. Po uzoru na fra Slavka, glumci amateri, uglavnom članovi Frame Čerin, ali i ostali župljani, odigrali su s mnogo ljubavi svoje uloge u predstavi koju je osmislila Marijana Barbarić, članica obitelji pokojnog fra Slavka Barbarića.

Uz članove Frame koji su glumili u predstavi, te ostale župljane koji su imali uloge na pozornici, važan dio predstave je i zbor Frame Čerin, kao i članice Franjevačkog trećeg reda župe Čerin koje su se pobrinule za kostimografiju, šminku i ostale detalje vezane za predstavu. Inače, u predstavi se isprepliću gluma i snimljeni materijali, od koji neki i arhivski iz života fra Slavka Barbarića, te fotografije, što je u jednu lijepu cjelinu povezano zaslugom Digital foto video studija Đani. Posebno dojmljive i za priču o životu i djelu fra Slavka Barbarića važne bile su, moglo bi se reći, „žive fotografije“, odnosne autentične priče mladih ljudi koji su upoznali smisao života ili dobili dostojanstven život zahvaljujući nekom od mnogobrojnih fra Slavkovih projekata.

Pišući scenarij za predstavu, oboje po ti čina, u nastanku predstave sudjelovali su prof. Pero Petrušić, ravnatelj Osnovne škole Čerin i prof. Mirela Lovrić, članica Franjevačkog svjetovnog reda Široki Brijeg. Scenaristi su se u svom radu poslužili knjigama napisanim od strane pokojnog pjesnika Krešimira Šege, fra Marinka Šakote i ostalih autora koji su pisali o fra Slavku Barbariću pa je tako kao predložak za jedan dio scenarija poslužila i slikovnica „Priča o čovjeku velikog srca“.

Nakon izvedbe svima koji su aktivno sudjelovali u nastanku i izvedbi predstave zahvalila se Marijana Barbarić, koja je uz zahvalu istaknula i potporu čerinskih fratara u nastojanjima da se na što ljepši način obilježi 20. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića.

WordPress Video Lightbox