Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Predstavnici Općine Čitluk sudjelovali na radnom sastanku vezanom za jačanje uloge MZ u BiH

Predstavnici projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ jučer su u Sarajevu održali radni sastanak s predstavnicama i predstavnicima partnerskih lokalnih uprava. Sastanak je poslužio kao priprema za predstojeće aktivnosti, a Općinu Čitluk na sastanku su predstavljali Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk i Slaven Markota, koordinator projekta Jačanje uloge MZ u BiH za Općinu Čitluk.

Prisutni predstavnici općina i gadova te koordinatorice i koordinatori aktivno sudjelovali su u identifikaciji rješenja za izazove prepoznate u implementaciji predstojećih projektnih aktivnosti.

Projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u Bosni i Hercegovini (BiH)“ zajednički financiraju Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Cilj druge faze projekta“ Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je unapređenje kvalitete života građana BiH kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice koje potpomažu aktivan angažman građana u javnom životu, dok istovremeno predstavljaju primjer rada lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i služe kao katalizator za demokratske transformacije na lokalnom nivou.

Projekt se fokusira na poticanje lokalnog razvoja na čelu sa mjesnom zajednicom jer upravo mjesne zajednice imaju ključnu ulogu u posredovanju između svojih žitelja i lokalnih uprava.

Izvor: Majstori lokalnog razvoja

WordPress Video Lightbox