Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Predstavljena zbirka pjesama „Jednom“i bogato ilustrirana knjiga „Ukras života“

Sinoć su u Galeriji fra Didaka Butnića u Čitluku predstavljene zbirka pjesama fra Miljenka Miće Stojića „Jednom“ i knjiga Slave Antina Bage „Ukras života“, a u galeriji su bile postavljene i ilustracije koju je za Baginu knjigu izradila akademska slikarica i grafičarka Stela Dumančić Čuturić.

U predstavljanju zbirke pjesama suvremenog hrvatskog književnika, novinara i franjevaca, kao i u predstavljanju Bagine knjige „Ukras života“ sudjelovali su Marina Kljajo Radić, Antun Lučić, Andrija Stojić i autori knjiga, dok je o ilustracijama više kazala njihova autorica Stela Dumančić Čuturić, akademska slikarica i članica OMH Šibenik.

Sinoćnji program održan je u sklopu kulturno-duhovne manifestacije „Svibanjske svečanosti – Brotnjo 2019“ u čijem programu se pruža prilika i za nastup mladih glazbenika, a kroz samu manifestaciju unaprjeđuje se i suradnja između ogranaka Matice hrvatske.

Tako su Ogranak Matice hrvatske Čitluk i Ogranak Matice hrvatske Šibenik ranije započetu suradnju nastavili kroz zajedničku nakladničku djelatnost, a već za sedam dana u Čitluku će biti upriličeno otvorenje izložbe akademske slikarice Zdenke Bilušić, predsjednice OMH Šibenik.

Otvorenje izložbe slika bit će upriličeno povodom obilježavanja 28. obljetnice obnoviteljskog rada OMH Čitluk. Ova obljetnica, istog će dana, također biti obilježena misom zahvalnicom i predstavljanjem zbirke novela „Život nema naslova“ književnice Anite Martinac.

Nešto ranije, 29. svibnja u čitlučkom hotelu Brotnjo s početkom u 20 sati bit će predstavljena knjiga Matije Macan „Prekinuti let“.

WordPress Video Lightbox