Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Predstavljanje romana “Prekinut let” čitlučke profesorice Matije Macan

U srijedu, 29. svibnja 2019. u 20 sati Ogranak Matice hrvatske Čitluk u Hotelu Brotnjo organizira predstavljanje romana prvijenca “Prekinut let” čitlučke profesorice hrvatskoga jezika Matije Macan. To autoričino izuzetno vrijedno književno djelo objavljeno je ovih dana u nakladi čitlučkog Ogranka Matice hrvatske.

U romanu “Prekinut let” autorica biranim fondom i izborom rječničkog blaga te istančanim proznim jezikom tka priču o djevojčici Emi i trnovitom putu njezinog odrastanja i sazrijevanja. Glavna junakinja će vas pozvati da je slijedite kroz trenutke boli, tjeskobe, beznađa, ali i ljepote u pronalasku vlastitoga životnoga puta, ujedno odašiljući jasnu poruku – Ma, što te snašlo, ma, što te šibalo…znaj da je život lijep.

Roman progovara o susretu s nečim nepoznatim i nezvanim, nadasve nepoželjnim, a mora se prigrliti da bi se nastavilo živjeti. Progovara i o snazi roditeljske ljubavi, o veličini prijateljstva te beskraju Božje milosti koja se izlijeva na ruke sklopljene u molitvi. Progovara i o ljepoti učiteljskog poziva koji mu dopušta zaviriti u dušu svojih učenika te na njoj ostaviti tragove koje vrijedi slijediti.

Ovaj romaneskni prvijenac Matije Macan, koji je protkan autobiografskim elementima, recenzijom je nazvan roman – poruka: „Dok god postojimo, čujemo, vidimo, volimo…život je savršen, život je lijep“.

Roman će predstaviti: dr. sc. Perina Meić, profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, koja predaje teoriju književnosti i noviju hrvatsku književnost, Silvana Prusina, prof. , Jasna Ćorić, prof. , Andrija Stojić, prof, i autorica romana Matija Macan, prof. – priopćili su organizatori.

Recimo i to da će glazbeni prinos tom značajnom kulturnom događaju dati učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo. Inače, predstavljanje romana “Prekinut let” vrsne autorice Matije Macan održat će se u sklopu nove manifestacije koju je Ogranak Matice hrvatske Čitluk pokrenuo pod nazivom „Svibanjske svečanosti – Brotnjo 2019.“.

WordPress Video Lightbox