Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Potpisan ugovor za sufinanciranje projekta nadogradnje sustava rasvjete

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić potpisao je jučer ugovor kojim je regulirano sufinanciranje projekta „Zamjena rasvjetnih tijela u naselju Čitluk – Nadogradnja sustava rasvjete“. Projekt postavljanja rasvjete u Ulici Bare do mosta, postavljanja rasvjete u dijelu Ulice Brig, postavljanja rasvjete na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona Bare i dodatne opreme koja će unaprijediti infrastrukturu pomoćnog igrališta bit će sufinanciran u iznosu od 25.000,00 američkih dolara kroz Projekt integriranog lokalnog razvoja II (ILDP II).

Dakle, navedeni infrastrukturni projekt postavljanja LED rasvjete realizirat će se u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Potpisivanju ugovora nazočili su Mirela Suton Williams, predstavnica UNDP-a, Slaven Markota, koordinator Općinskog razvojnog tima i Mate Miletić, savjetnik načelnika.

Općina Čitluk je u sklopu ILDP II projekta sa još deset općina u BiH pristupila izradi i usvajanju integrirane strategiju razvoja za razdoblje 2019.-2027., uz većinsko sufinanciranje preko UNDP-a BiH i donatora Vlade Švicarske. Strategija integriranog razvoja općine Čitluk usvojena je na 25. sjednici Općinskog vijeća Čitluk, a kao podrška ILDP-u uspostavljen je Fond sa poticajnim sredstvima za projekte lokalnog razvoja koji ima za cilj pokrenuti implementaciju tek usvojenih lokalnih strategija, ali i prepoznati lidere među jedinicama lokalne samouprave i županijama koji uspješno provode procese upravljanja razvojem.

Projekt za čije sufinanciranje je načelnik Marin Radišić jučer potpisao ugovor odabran je nakon koordiniranog rada tima za implementaciju strategije Općine Čitluk i tima za ILDP projekt. Projekt je usklađen sa strategijom razvoja općine Čitluk i sa programskom aktivnosti energetske učinkovitosti te zbog navedenog zadovoljava kriterije za odobravanje realizacije od strane UNDP-a, odnosno donatora Vlade Švicarske.

WordPress Video Lightbox