Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana 29. sjednica Općinskog vijeća Čitluk

U Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra danas je održana 29. sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Vijećnici Općinskog vijeća Čitluk na današnjoj su sjednici informirani o radu Gradske ljekarne Čitluk i Doma zdravlja Čitluk, a vijećnici su također usvojili prijedlog odluke o sufinanciranju rada Društva “Radiotelevizija Herceg-Bosne” d.o.o. Mostar i nacrt Odluke o određivanju, organizaciji i načinu naplate parkiranja na području općine Čitluk, kao i prijedloge za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za geodetske i imovinsko – pravne poslove.

Izvješće o radu za 2018. godinu Gradske ljekarne Čitluk prezentirala je ravnateljica ove ustanove Radmila Jakiša. Izvješće o radu Gradske ljekarne Čitluk vijećnici su usvojili jednoglasno, nakon čega ih je ravnateljica Doma zdravalja Čitluk dr. Ozana Medić informirala o radu Doma zdravlja u 2018. godini.

Nakon ove dvije točke dnevnog reda, načelnik općine Čitluk Marin Radišić prezentirao je prijedlog odluke o sufinanciranju rada Društva “Radiotelevizija Herceg-Bosne” d.o.o. Mostar. U obrazloženju ovog prijedloga moglo se čuti kako je Općina Čitluk na temelju 4,9299% osnivačkih udjela preuzela sufinanciranje Radio televizije Herceg-Bosne. Odluka o sufinanciranju Radio televizije Herceg-Bosne usvojena je jednoglasno.

Na današnjoj sjednici vijećnici su raspravljali o nacrtu Odluke o određivanju, organizaciji i načinu naplate parkiranja na području općine Čitluk. Ovom odlukom odredit će se se javne parkirališne površine, parkirališne zone, uredit će se organizacija i način naplate parkiranja, definirati vremensko ograničenje trajanja parkiranja, nadzor na javnim parkiralištima s naplatom na području Općine Čitluk, te kaznene odredbe i prekršajni postupak.

Nakon što su vijećnici aktivno sudjelovali u raspravi o nacrtu odluke i iznijeli svoja razmišljanja o mogućim unaprijeđenima odluke, nacrt odluke o određivanju, organizaciji i načinu naplate parkiranja na području općine Čitluk je usvojen jednoglasno te će biti upućen u daljnju proceduru, tijekom koje je također moguće iznijeti prijedloge i sugestije.

Jednoglasno su na 29. sjednici Općinskog vijeća Čitluk također usvojeni i prijedlozi za rješavanje pitanja koje je za današnju sjednicu pripremila Općinska služba za geodetske i imovinsko – pravne poslove.

WordPress Video Lightbox