Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Potpisan ugovor – Uskoro se nastavlja izgradnja zgrade KIC-a

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji zgrade Kulturno-informativnog centra Čitluk danas su u Uredu načelnika potpisali Marin Radišić, načelnik općine Čitluk i Emir Isić, direktor tvrtke GD Konstrukcije d.o.o. Potpisivanju ugovora nazočio je i Ante Ćorić, direktor JP Broting d.o.o. Čitluk.

Spomenuti ugovor potpisan je na temelju rezultata otvorenog postupka javne nabave, a predmet ugovora je izvođenje radova na izgradnji zgrade Kulturno-informativnog centra Čitluk, koji obuhvaća sve radove i usluge potrebne do kompletnog završetka zgrade KIC-a, odnosno do potpune funkcionalnosti objekta.

Ukupna cijena radova iznosi 2.572,443,48 KM, a potpisanim ugovorom izvođač radove se obvezao ugovorene radove završiti u roku tri stotine kalendarski dana.

Podsjetimo, u travnju 2021. godine započelo je uklanjanje većeg dijela zgrade KIC-a u okviru projekta rekonstrukcije i nadogradnje prilikom čega je utvrđeno kako dio objekta predviđen za rekonstrukciju zbog loše gradnje nije moguće rekonstruirati. Zaključak sudskog vještaka građevinske struke bio je da se dio objekta predviđen za rekonstrukciju obvezno ukloni, nakon čega je obustavljan započeta izgradnja te je pristupljeno reviziji projekta i ponovnom raspisivanju javnog natječaja za odabir najpovoljnijeg izvođača.

Novi ugovor o izvođenju radova potpisan je 24. svibnja, na dan kada se slavi Dan općine Čitluk i 717. obljetnica prvog pisanog spomena imena Brotnjo.

WordPress Video Lightbox