Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Posjetitelji uživali na festivalu vrhunskih vina „BLAŽ enology 2018“

Festival vrhunskih vina „BLAŽ enology 2018“ održan je sinoć u Sport Centru Međugorje, a uz vrhunska vina posjetitelji su također mogli uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi i izvrsnoj glazbi. Ovogodišnji, treći festival ove vrste, održan je pod pokroviteljstvom Vlade HNŽ. Organizatori festivala su vinari okupljeni u strukovnu udrugu “Blaž, blatina & žilavka enology”, koji su si ove godine za cilj postavili predstavljanje vinske proizvodnje Brotnja, ali i cijele vinske regije pa je tako svoja vina sinoć posjetiteljima predstavilo 26 vinarija.

Žilavka i Blatina, kao dva vrhunska autohtona vina hercegovačkog kraja sinoć su bila nezaobilazna. Svi posjetitelji mogli su se uvjeriti u njihovu vrhunsku kvalitetu, o čemu je u svom pozdravnom govoru nekoliko riječi kazao i načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

Uz pozdrav i zahvalu na dolasku svim nazočnima, načelnik Radišić je istaknuo da je ova godina bila jako dobra za vinogradare i da ne treba sumnjati da će vinari zahvaljujući dobrom urodu i svojoj izvrsnosti za sljedeću godinu pripremiti odlična vina.

Čestitavši organizatorima na odličnom festivalu koji na lijep način promovira vina u srcu vinogradarske i vinarske proizvodnje BiH načelnik Radišić je organizatorima poželio još mnogo ovakvih festivala, a isto je učinio i Zdenko Antunović, posebni izaslanik Milana Bnadića, gradonačelnika Grada Zagreba.

Naša Hercegovina od davnina je prožeta vinskom pričom. Pričom koja počinje u vinogradu a uvijek završava u vinskom podrumu uživanjem uz kapljicu naših autohtonih vina. Zahvaljujući našim vinogradarima i vinarima, koji su okupljeni u okviru ove strukovne udruge BLAŽ, već treću godinu zaredom se održava ovdje u našem Međugorje festival koji promiče istinski vinsku priču, a to je priča i kultura kušanja, uživanja, poznavanja i prepoznavanja naših autohtonih hercegovačkih vina – kazao je prilikom svečano otvorenja jedinstvene enološke manifestacije dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ, koji je obećao da će Vlada s ponosom biti pokrovitelj i sljedećih festivala.

Za odličan glazbeni ugođaj tijekom sinoćnjeg druženja bili su zaduženi: Tedi Spalato, klapa „Contra“, ženska klapa „Mir“ i muška klapa“Concordia“ koji su svojim nastupima oduševili nazočne.

Uz veliki broj hitova klape „Contra“ i Tedija Spalata posjetitelji su uživali i u gastronomskoj ponudi, a zvijezda večeri u ovom segmentu bio je poznati kuhar Nihad Mameledžija.

Tijekom večeri Mameledžija je pred posjetiteljima pripremao pitu, u čemu su mu se pridružili i dvojica učenika iz Večernje škole Željka Pervana: Blaž (Damir Folnegović) i Denis (Mladen Horvat).

Na ovogodišnjem Festivalu gostovao je i umjetnik Ante Ljubičić Car.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1161129544034672&type=1&l=308b4c5f3f

WordPress Video Lightbox