Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Počela redovita akcija prikupljanja otpada uz prometnice

Redovita akcija prikupljanja otpada nesavjesno bačenog uz magistralne, regionalne, lokalne i nerazvrstane ceste na području općine Čitluk je u tijeku. Akciju prikupljanja otpada uz navedene prometnice organizira i vlastitim sredstvima financira Javno poduzeće Broćanac iz Čitluka, koje ovakve akcije provodi više od deset godina.

Uz proljetnu akciju prikupljanja otpada, JP Broćanac organizira ovakve akcije još dva puta tijekom svake godine, a prikupljajući papir, plastičnu ambalažu i ostale vrste otpada bačenog uz prometnice, JP Broćanac je, od prve akcije pa do danas, prikupilo više od 50.000 tisuća plastičnih vreća otpada.

Kako smo doznali u JP Broćanac za očekivati je da do kraja proljetne akcije na području općine Čitluk bude prikupljeno oko 1.500 plastičnih vreća otpada koji će biti deponiran na odlagalište otpada, te da je cilj akcije prikupiti otpad kojeg vozači nesavjesno izbacuju iz svojih vozila i na taj način uljepšati sliku Brotnja.

Zagađivanje okoliša otpadom najizraženije je na najprometnijim cestama, što loše utječe na okoliš i daje jako lošu sliku o prostoru u kojem živimo, a to na poseban način iznenađuje brojne hodočasnike i turiste koji posjećuju našu općinu. S lijepim danima u Brotnjo, Međugorje kao jedno od najvećih marijanskih svetišta, ali i Hercegovinu stiže veliki broj turista i hodočasnika pa je to jedan od razloga zašto se jedna od akcija prikupljanja otpada provodi baš u ovo vrijeme.

Uzimajući u obzir velike količine otpada bačenog uz prometnice, Željko Dugandžić, direktor JP Broćanac pozvao je vozače da čuvaju okoliš i na pravilan način odlažu otpad, te na taj način doprinesu očuvanju okoliša, ali i promociji općine Čitluk kao turističke destinacije.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1258654644282161&type=1&l=af8a3af579

WordPress Video Lightbox