Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Pčelari upoznali načelnika Radišića s implementacijom projekta

Članovi udruge pčelara „Broćanska kadulja“, na danas održanom sastanku, upoznali su načelnika općine Čitluk Marina Radišića s implementacijom projekta koji je pozitivno ocijenjen od strane Sweden/USAID projekta razvoja tržišne poljoprivrede II (Farma II).

Miroslav Ostojić, predsjednik Broćanske kadulje, Bruno Pinjuh, predsjednik Upravnog odbora i Dobroslav Zovko, član udruge Broćanska kadulja i voditelj projekta, informirali su načelnika općine Čitluk Marina Radišića kako je, nakon potpisivanja ugovora za spomenuti projekt, počela implementacija projekta.

Naime, prije nekoliko dana u Čitluk je dopremljen prvi dio košnica, koje su nakon dopremanja podijeljene pčelarima. Poslije nove godine očekuje se dopremanje još dvije pošiljke košnica, a do početka kolovoza u Čitluk bi trebala biti dopremljena i pčelarima podijeljena ostala oprema predviđena projektom.

Članovi udruge pčelara „Broćanska kadulja“ u razgovoru s načelnikom Radišićem također su se osvrnuli na nedavno održano predavanje o novim tehnologijama u sakupljanju pčelinjeg otrova, ali i na sve ostale teme vezane za pčelarstvo na području Brotnja.

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić dao je punu podršku pčelarima u njihovim nastojanjima, a predstavnici udruge pčelara „Broćanska kadulja“ su naglasili kako će nastaviti s aktivnostima vezanim za edukaciju pčelara i poboljšavanje mogućnosti njihovog izlaska na tržište. Također, pčelari su ocijenili kako je veliki broj hodočasnika u Međugorju izazov i za pčelare s područja Brotnja jer je potrebno hodočasnicima predstaviti kvalitetan broćanski med te ukloniti različite patvorine koje narušavaju ugled pčelara Brotnja.

WordPress Video Lightbox