Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Osobe s invaliditetom hodočastile na Brdo ukazanja uz pomoć volontera

Osamdesetak članova zajednice Cenacolo, članova HU Marijine ruka, lovaca, volontera iz župe Međugorje i volontera iz Splita pomoglo je u ostvarenju dijela programa 8. međunarodnog Hodočašća za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom na poseban način.

Oni su od ranog jutra sudjelovali u iznošenju nepokretnih sudionika hodočašća do mjesta ukazanja na Podbrdu, kako bi i osobe koje ranije nisu imale priliku posjetiti ovo posebno mjesto mogle izreći svoje molitve podno kipa Blažene Djevice Marije.

Hodočašće djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom na Brdo ukazanja osiguravali su pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja, a u prijevozu sudionika hodočašća do njihovih odredišta velikodušno sudjeluju i taksisti.

Inače, župljani župe Međugorje osigurali su besplatan smještaj i hranu za više od 2000 sudionika 8. međunarodnog Hodočašća za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Osmo Međunarodno hodočašće za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom održava se u Međugorju od 6. lipnja, a završit će sutra svetom misom u 11 sati. Tema ovoga hodočašća, kao i svih ovogodišnjih hodočašća i duhovnih obnova u Međugorju je „Idi za mnom!“

WordPress Video Lightbox