Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

OŠ fra Didaka Buntića proslavila Dan škole

Osnovna škola fra Didaka Buntića danas je misom zahvalnicom, sportskim natjecanjima i školskom priredbom proslavila Dan škole. Na školskoj priredbi povodom Dana škole, OŠ fra Didaka Buntića uručena je nagrada za osvojeno prvo mjesto u ovogodišnjem Lino višebojcu.

Na početku današnje priredbe, voditeljica programa Helen Miletić pozdravila je predstavnike Skupštine HNŽ, predstavnike županijskog ministarstva prosvjete i ministarstva prometa i veza, Zavoda za školstvo, predstavnike Općine Čitluk, ravnatelje iz susjednih škola, svećenike, predstavnike Podravka, umirovljene djelatnike OŠ fra Didaka Buntića, roditelje i sve ostale nazočne.

Nakon uvodnih pozdrava školsku priredbu svojim su nastupom otvorili zbor i orkestar, nakon čega su posjetitelji mogli uživati u recitacijama, igrokazima i ostalim točkama brižno pripremljenog programa.

Posjetitelji priredbe tako su imali priliku poslušati pjesmu „Ne dirajte boje mog djetinjstva“ koju je napisala učenica Lucija Kordić a izvela Gabrijela Šakota. OŠ fra Didaka Buntića s ovom je pjesmom pobijedila na „Danima hrvatskog jezika“ te će stoga naša škola biti domaćin ovog natjecanja sljedeće godine.
Također, učenici su danas oduševili izvedbama pjesama: U slavu fra Didaku Buntiću, Dječji dojmovi, Slovo M, ali i igrokazima: Pčelica i šafran, Prozorčić u svijet, edukativnim igrokazom o važnosti razvrstavanja otpada i igrokazom Morska enciklopedija.

Učenici dramske sekcije nasmijali su nazočne Audicijom, a na današnjoj priredbi izvedbom bećarca predstavili su se učenici i učenice osmih razreda.

OŠ fra Didaka Buntića najuspješnija na ovogodišnjem Lino višebojcu

Osnovna škola fra Didaka Buntića iznimne uspjehe postiže na različitim županijskim i državnim natjecanjima. Tako su učenici ove škole u protekloj godini bili uspješni na: Danima hrvatskog jezika, natjecanjima iz različitih nastavnih predmeta, Vjeronaučnoj olimpijadi, no cijela škola uložila je mnogo truda u organizaciju i nastup na Lino višebojcu.

Za ovo natjecanje učenici su pisali literarne radove, od kojih su danas na priredbi izvedena dva najbolje ocijenjena, pripremali se za sportska natjecanja, ukrašavali školu, što je na kraju dovelo do odličnog uspjeha jer je OŠ fra Didaka Buntića bila najuspješnija škola po broju osvojenih bodova u ovogodišnjem Lino višebojcu.

Ravnatelju OŠ fra Didaka Buntića Marinu Kapularu zasluženu nagradu za osvojeno prvo mjesto u Lino višebojcu uručila je gospođa Ivana Ramljak, predstavnica Podravke.

Nakon uručenja ove nagrade, gospođa Milenka Šego, predsjednica Školskog odbora, uručila je nastavniku Ivi Pejdi prigodni dar povodom 30 godina radnog staža, dok je ravnatelj Kapular učenicama koje su postigle zapažene uspjehe na natjecanjima također uručio prigodne darove.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1050603441753950.1073743126.252864094861226&type=1&l=41243d883b

WordPress Video Lightbox