Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Općina Čitluk u prvih šest mjeseci 2019. godine ostvarila veće prihode od rashoda

Danas je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra održana 31. sjednica Općinskog vijeća Čitluk.

Nakon utvrđivanja dnevnog reda i pitanja vijećnika, informaciju o radu Policijske stanice Čitluk vijećnicima je prezentirao Marin Musa, pomoćnik zapovjednika Policijske stanice Čitluk.
Uz ovu informaciju o radu, vijećnici su na današnjoj sjednici informirani i o radu Skupštine Javnog poduzeće „Broćanac“ d.o.o. Čitluk, kao i o radu direktora spomenutog javnog poduzeća. Izvješće o radu Skupštine Javnog poduzeće „Broćanac“ d.o.o. Čitluk podnijela je Iva Milićević, opunomoćenica državnog-općinskog kapitala, a nakon što su vijećnici usvojili izvješće o radu Skupštine i direktor JP „Broćanac“ d.o.o. Čitluk vijećnike je upoznao sa svojim radom prezentiravši informaciju o radu.

Predstavljanje rada direktora i cijelog javnog poduzeća kojemu je na čelu, direktor Željko Dugandžić podijelio je u tri tematske cjeline te je predstavljanje rada zaokružio odgovorivši na pitanja vijećnika.

Na današnjoj 31. sjednici Općinskog vijeća Čitluk, Pavo Zovko, pomoćnik načelnika iz Službe za financije, vijećnicima je prezentirao izvješće o izvršenju proračuna Općine Čitluk u prvih šest mjeseci 2019. godine.

Govoreći o ostvarenju proračuna u prvom polugodištu 2019. godine Zovko je naglasio kako su u ovom razdoblju ostvareni prihodi i primici u iznosu od 4.239.913,68 KM, što je ostvarenje od 46,83% u odnos na planom proračuna Općine Čitluk za 2019. godinu predviđenih 9.053.000,00 KM. S druge strane do 30. lipnja rashodi su ostvareni u iznosu od 3.581.114,95 KM. Planom proračuna Općine Čitluk za 2019. godinu rashodi su planirani u iznosu od 9.053.000,00 KM te je njihovo ostvarenje u prvih šest mjeseci 39,56%.

Dakle, u prvih šest mjeseci ove godine, u proračunu Općine Čitluk, zabilježeni su veći prihodi u odnosu na rashode u iznosu nešto većem od 650 tisuća KM, te je Općinsko vijeće Čitluk na današnjoj sjednici donijelo Odluku o usvajanju polugodišnjeg izvješća Proračuna općine Čitluk za razdoblje 01.01. – 30.06.2019. godine.

WordPress Video Lightbox