Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Manifestacija “Dani Matice hrvatske u Brotnju” počinje 7. rujna

Matica hrvatska Čitluk dvadeset i jednu godinu organizira kulturnu manifestaciju „Dani Matice hrvatske u Brotnju”. Tradicionalno, manifestacija se održava u čast križa, grožđa, mošta (masta) i mladoga vina. Počinje početkom mjeseca rujna, uoči ili na sam blagdan Uznesenja sv. Križa (zavjetna misa na brdu Križevac – Međugorje) a završava početkom studenog, krštenjem i kušanjem mladoga vina.

Za vrijeme trajanja manifestacije, u Brotnju i mjestima gdje će gostovati OMH u Čitluku (Šibenik, Vinkovci, Zagreb …Istra i Crna Gora) u sklopu ovogodišnje manifestacije bit će predstavljena nova nakladnička ostvarenja, kulturna baština i umjetničko stvaralaštvo, a sve ovo ima za cilj promovirati stoljetnu tradiciju Matice hrvatske u promoviranju i njegovanju hrvatskog identiteta i tradicije, posebno kulturne baštine hercegovačkog zavičaja.

Ovogodišnji „Dani Matice hrvatske u Brotnju“ započet će 7. rujna predstavljanjem knjige i otvorenjem izložbe. Ovom prilikom bit će predstavljena knjiga Samo dan života, Kate Sarić – sestre Celine i otvorena izložba slika Suhozid sjećanja akademske slikarice Marije Galić.

Navedeni program održat će se u sarajevskom Bistriku, Galeriji sv. Ante s početkom u 18.30 sati i uz sudjelovanje fra Perice Vidića, Željke Šaravanja, Slavice Karačić, Marije Galić i Andrije Stojića.

WordPress Video Lightbox